Σε υψηλό έξι ετών ο Χρυσός

Mετά την είδηση του θανάτου του Ιρανού στρατηγού Κασσέμ Σουλεϊμανί από τους αμερικανούς.

Σε υψηλό έξι ετών ανήλθε ο χρυσός μετά την είδηση του θανάτου ενός από τους πιο ισχυρούς  στρατηγούς του Ιράν έπειτα από αμερικανική επιδρομή, ρίχνοντας έτσι περισσότερο «λάδι στη φωτιά» στο «καζάνι» που ονομάζεται Μέση Ανατολή.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο χρυσός σημείωσε άνοδο 1,4% φθάνοντας τα $1.550.43 ανά ουγγιά. Η τιμή αυτή είναι η υψηλότερη που καταγράφηκε από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Άνοδο σημείωσε επίσης και η πλατίνα, η οποία ξεπέρασε τα $1000 ανά ουγγιά για πρώτη φορά από τις αρχές του 2018, ενώ άνοδος παρατηρήθηκε στο ασήμι και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως το Γιεν.

Η είδηση του θανάτου του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη έπειτα από εντολή του Πρόεδρου Τραμπ, ώθησε τον χρυσό να «χτίσει» επάνω στα καθαρά ετήσια κέρδη εν μέσω γενικών ανησυχιών για τις γεωπολιτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στις μέρες μας.

Ο χρυσός αυξήθηκε κατά 1,2% στα $1,548,01 μέχρι και τις 10:40 π.μ. στο Λονδίνο, μετατοπίζοντας τα εβδομαδιαία κέρδη στα 2,5%. Επιπλέον, το μέταλλο εκτοξεύτηκε 18% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η πρόοδος που σημειώθηκε πέρσι είχε ως αποτέλεσμα τη θετική μεταβολή ως προς τη στάση των επενδυτών απέναντι στον Χρυσό, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και εντός του τρέχοντος έτους, αφού προβλέπονται ακόμα περισσότερα έσοδα, σύμφωνα με την RBC Capital Markets.  

Τέλος, σύμφωνα με το Bloomberg, Ο Ιανουάριος αποτελεί ιστορικά τον καλύτερο μήνα του Χρυσού, αφού παρουσιάζεται μια μέση ανάπτυξη της τάξεως του 2,7% εδώ και μια εικοσαετία. Το πολύτιμο αυτό μέταλλο αναμένεται να προσεγγίσει τα $1,600 μέχρι τον Φεβρουάριο, εάν και εφόσον συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός ανάπτυξης των τελευταίων 5 ετών, ο οποίος αγγίζει το 5,2% κατά μέσο όρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ