Η κινεζική οικονομία ελκύει τους επενδυτές

Ολοένα και περισσότεροι επενδυτές στρέφονται προς την κινεζική αγορά.

Οι επενδυτές στρέφονται προς τη κινεζική αγορά, αφού παρουσιάζονται ενθαρρυμένοι από την πρόοδο που σημειώνεται στο εμπόριο, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο εισέρχεται σε πορεία σταθερότητας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικρατεί ευνοϊκό κλίμα για τους αγοραστές, κάτι που φαίνεται και από την άνοδο (0,5%) που σημειώθηκε στο Γιουάν, ωθώντας το νόμισμα στο πιο ψηλό επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου.

Το κινεζικό νόμισμα ξεπέρασε νωρίς τις προσδοκίες, ενώ ο δείκτης των μετοχών CSI 300 έκλεισε με θετικό έδαφος, αφού αυξήθηκε και ο όγκος συναλλαγών.

Μέσα σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί το θετικό κλίμα των τελευταίων ημερών ενόψει της υπογραφής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου που αναμένεται να λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αντιπροσώπους της κινεζικής αποστολής, η συμφωνία αναμένεται να πάρει «σάρκα και οστά» στις 15 Ιανουαρίου.

«Υπάρχουν ενδείξεις για πιο ευέλικτη νομισματική πολιτική στο μέλλον» δήλωσε ο Tommy Xie, οικονομολόγος της Oversea-Chinese Banking  Corp. Ανάκαμψη παρουσιάζει επίσης, και ο κατασκευαστικός τομέας της χώρας, αφού βρίσκεται σε συνεχή άνοδο όλο τον Δεκέμβριο.

Σε ότι αφορά την εγχώρια αγορά, οι Κινέζοι επενδυτές αναμένουν περισσότερη στήριξη από την κεντρική τράπεζα πριν από τη μεγάλη έλλειψη ρευστότητας που απειλεί την χώρα και που προβλέπεται να «αφήσει τα σημάδια της» αυτό τον μήνα. Για αυτό το σκοπό, έχει ανακοινωθεί δημόσια η περικοπή αποθεμάτων από τις εμπορικές τράπεζες, και η «απελευθέρωση» περίπου 800 δισ. Γουάν  (€102 δισ.) στην αγορά.

«Αναμένουμε να συνεχιστεί ακόμα πιο δυναμικά η πορεία της οικονομίας και τους επόμενους μήνες, αφού ολοένα και μειώνονται οι αβεβαιότητες που κυριαρχούσαν γύρω από το ενδεχόμενο της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ » επισήμανε ο Qian Wan, ανταποκρίτρια του Bloomberg Economics στο Χονγκ Κονγκ.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ