Κίνα: Η MasterCard εισέρχεται στο γκρουπ των $27 τρισ.

Ετοιμάζεται πλέον για δυναμική ένταξη στην κινεζική αγορά.

Η MasterCard πέρασε με επιτυχία τα κριτήρια ένταξης στην κινεζική αγορά και τώρα ετοιμάζεται να δημιουργήσει επιχείρηση «εκκαθάρισης» τραπεζικών καρτών. Σύμφωνα με το iResearch, οι κινητές συναλλαγές στην ασιατική χώρα ξεπέρασαν τα 190 τρισ. γουάν ($27 τρισ.) το 2018, εκτοξεύοντας την κινεζική αγορά στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg,  η σχετική ανακοίνωση έγινε από την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας και σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης με την επέκταση του χρηματοπιστωτικού της συστήματος. Όλα αυτά εντάσσονται ως μέρος της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας.

Στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές οφείλουν εντός 90 ημερών να εξετάσουν αιτήσεις από υπηρεσίες και παρόχους ηλεκτρονικών πληρωμών όπως τη MasterCard, η Visa Inc., και η American Express.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Τράπεζα Κίνας, η MasterCard μαζί με τους συνεργάτες της όπως την NetsUnion Clearing Corp., θα πρέπει να ολοκληρώσουν τα έργα προετοιμασίας τους εντός ενός έτους.  Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών εργών, θα πρέπει να υποβληθεί εκ νέου αίτηση από τις εταιρείες. Από την άλλη, η MasterCard χαρακτήρισε «ενθαρρυντική» την απόφαση, καθώς η Κίνα αποτελεί «μια από τις σημαντικότερες αγορές».

Η Κίνα προχωρεί επίσης στο άνοιγμα των χρηματοπιστωτικών της αγορών με σκοπό την προσέλκυση ξένων εταιρειών στη χώρα και τη δημιουργία πλήρης ιδιόκτητων ασφαλιστικών επιχειρήσεων, καθώς και επενδυτικών τραπεζών.

Τέλος, η MasterCard και η Visa διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για την «καθυστερημένη» είσοδο τους στην κινεζική αγορά και εκφράζουν ανησυχίες ότι εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρείται θα μειωθεί η ανταγωνιστική τους ισχύ έναντι των ντόπιων εταιρειών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ