Επανακαθορίζει τη στρατηγική της η Boeing

Τι γίνεται με τα 737MAX.

Η Boeing αναμένει από άλλες αεροπορικές εταιρείες να καθίσουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων για να συζητήσουν σχετικά με τη νέα γενιά αεροπλάνων που προωθεί, εάν και εφόσον αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κρίση που ξέσπασε με τα 737MAX.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Boeing εντείνει τις προσπάθειες επαναλειτουργίας των 737MAX, ωστόσο όπως δήλωσε ο Ihssane Mounir, Αντιπρόεδρος της εταιρείας που ειδικεύεται στις παγκόσμιες πωλήσεις εμπορικών αεροπλάνων,  «οι διαπραγματεύσεις με τους πελάτες μας βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, όμως είμαστε πεπεισμένοι ότι οδεύουμε στο σωστό δρόμο και ότι θα αυξηθούν τα έσοδα στο άμεσο μέλλον».

Αφορμή για την εν λόγω πρωτοβουλία, στάθηκε η πολιτική του Εκτελεστικού Διευθυντή της εταιρείας Dave Calhoun σχετικά με το σχέδιο NMA, το οποίο προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από διάφορους πελάτες. Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο Calhoun μετά την κρίση με τα 737MAX, είναι και η προώθηση «αεριωθούμενων» αεροσκαφών.

Πριν από ένα χρόνο, η εταιρεία προχώρησε στον σχεδιασμό των NMA που προέβλεπε τη δημιουργία «διδύμων» αεριωθούμενων αεροσκαφών με χωρητικότητα 220 -270 επιβατών. Το μοντέλο του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους θα προσφέρει από τη μία πιο άνετες καμπίνες στους επιβάτες, αλλά από την άλλη θα έχει μικρότερο αποθηκευτικό χώρο για τις βαλίτσες.

Τέλος, η Airbus SE’s A321XLR, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη έκδοση των τζετ Α320, έχει ήδη ήδη μπει δυναμικά στο «παιχνίδι» αγοράς των NMA, κάτι που αναγκάζει την Boeing να εντείνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες της. Τα NMA υπολογίζεται να λανσαριστούν στην αγορά περίπου στα μέσα της δεκαετίας, μετά την λειτουργία των XLR εκ μέρους της Airbus.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ