Καλπάζει ο χρυσός

Σε υψηλό επτά ετών.

Ο χρυσός έφθασε σε νέο υψηλό επτά ετών μετά από τον φόβο ότι ο κορωνοϊός θα χτυπήσει την παγκόσμια ανάπτυξη αλλά και εν μέσω ανησυχιών για ελάφρυνση της παγκόσμιας νομισματικής πολιτικής πριν από το τέλος του έτους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα κέρδη επεκτάθηκαν πάνω από $1,600 ανά Ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2013. Επίσης, ενισχυμένο παρουσιάζεται το δολάριο, ωστόσο οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν μετά από την αύξηση κρουσμάτων στη Νότια Κορέα αλλά και τους θανάτους λόγω κορωνοϊού στην Ιαπωνία.

Ο χρυσός σημειώνει αύξηση 0,4% για την Πέμπτη, και για τρίτη ημέρα, ξεπερνώντας τα $1,618,79 ανά ουγγιά. Αύξηση παρατηρείται και στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές επενδύσεις σε ράβδους χρυσού και όλα οδεύουν ολοταχώς προς τη κατάρριψη ενός ακόμη ρεκόρ.

Σύμφωνα με την UBS Group AG’s, ο χρυσός θα μπορούσε να φτάσει τα $1,650 εντός των προσεχών εβδομάδων, ωστόσο οι ειδικοί μας εφιστούν την προσοχή καθώς όσο επιδιώκουν οι επενδυτές να αποκτήσουν κέρδη από το χρυσό, τόσο αυξάνονται και οι τιμές, με αποτέλεσμα να επικρατεί αβεβαιότητα για τις μελλοντικές πωλήσεις του πολύτιμου μέταλλου.

Τέλος, σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, παρατηρείται πτώση στο ασήμι και τη πλατίνα, ενώ το παλλάδιο παρέμεινε σχεδόν στα ίδια επίπεδα «χωρίς να υπάρξουν σημαντικές διαφοροποιήσεις», αφού κυμαίνεται κάτω από $2,800 ανά ουγγιά.

 

      

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ