Η Tesco εγκαταλείπει την Ταϊλάνδη και την Μαλαισία

Θεωρείται μια καλή συμφωνία.

Στην πώληση των επιχειρήσεών της σε Ταϊλάνδη και Μαλαισία στον Ταϊλανδό δισεκατομμυριούχο Dhanin Chearavanont προχωράει η γνωστή αλυσίδα υπεραγορών Tesco Plc.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το αντίτιμο της συναλλαγής συμφωνήθηκε στα $10 δισ. και αναμένεται να επιστρέψει σχεδόν τα 2/3 των εσόδων πίσω στους μετόχους. 

Η μεγαλύτερη αλυσίδα υπεραγορών της Βρετανίας σχεδιάζει ένα ειδικό μέρισμα ύψους 5 δισ. λιρών, αφού συμφώνησε να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία στον Charoen Pokphand Group της Chearavanont. Η συμφωνία θα οδηγήσει σε εισπράξεις από $10,3 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Tesco υποχώρησαν έως και 4,5% τη Δευτέρα στο Λονδίνο εν μέσω μιας ευρύτερης παγκόσμιας κρίσης στην αγορά μετοχών, ενώ κατά τους τελευταίους 12 μήνες αυξήθηκαν περίπου 5%.

Η εταιρεία εγκαταλείπει την Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία καθώς η επιδημία του κορωνοϊού περιπλέκει τη λιανική βιομηχανία. 

Η Tesco κερδίζει επίσης έγχυση των μετρητών που θα την υποστηρίξει καθώς κόβει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης της επιχείρησής της στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ίδιας θα εξαλείψει το συνταξιοδοτικό της έλλειμμα.

Η πώληση και η πληρωμή στους μετόχους θεωρείται ως μια «καλή συμφωνία» δήλωσε ο Clive Black, αναλυτής της Shore Capital, καθώς η τιμή βρίσκεται στο ανώτερο άκρο των προσδοκιών, αν και η εταιρεία χάνει την έκθεση σε μια αναπτυσσόμενη αγορά, ανέφερε.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ