Αλλάζει ριζικά το delivery φαγητού στην Βρετανία

Σε λήψη μέτρων προχωρούν οι εταιρείες διανομής φαγητού.

Η αύξηση των πελατών – καταναλωτών που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, έχει ωθήσει πολλές εταιρείες διανομής τροφίμων στη λήψη διάφορων μέτρων με σκοπό να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία ούτως ώστε από τη μια, να πηγαίνουν κανονικά οι παραγγελίες στους πελάτες και από την άλλη να μην υπάρχει κίνδυνος να νοσήσουν από τον κορωνοϊό οι ίδιοι οι διανομείς.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, εταιρείες όπως οι Uber Technologies και η Deliveroo, προέβησαν στη λήψη κάποιων σημαντικών μέτρων όπως τη καταβολή χρηματικής αποζημίωσης στους οδηγούς που έχουν νοσήσει, ή που έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Πιο συγκεκριμένα, η λονδρέζικη εταιρεία Deliveroo προχώρησε στην σύσταση ταμείου αποκλειστικά για σκοπούς αποζημίωσης των εργαζομένων της λόγω της μείωσης των εσόδων που παρατηρείται μετά την έξαρση του κορωνοϊού. Σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Will Shu, δήλωσε ότι « πλέον θα παρέχεται η δυνατότητα στους πελάτες να ζητούν από τους διανομείς να αφήνουν το φαγητό τους έξω από την πόρτα του σπιτιού τους, χωρίς να χρειάζεται ουσιαστικά να έρχονται σε επαφή».

Από την άλλη, η Uber ανακοίνωσε ότι θα παρέχει αποζημίωση στους οδηγούς της σε ΗΠΑ, ΗΒ, και Μεξικό για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, σε περίπτωση που διαγνωστούν θετικοί στον κορωνοϊό, η τεθούν σε καραντίνα. Όπως δήλωσε η εταιρεία, πρόθεση της είναι να εφαρμόσει το εν λόγω σχέδιο σταδιακά, και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Τέλος, σε παρόμοια μέτρα προχώρησε και η εταιρεία Takeaway.com, η οποία ανακοίνωσε ότι όλα τα deliveries από τα εστιατόρια της στην Ευρώπη θα γίνονται μεν, αλλά χωρίς επαφή δε. « Έχουμε δώσει οδηγίες στους διανομείς μας να χτυπούν κανονικά το κουδούνι στις πόρτες των πελατών μας αλλά να φεύγουν πριν να ανοίξουν αφού έχουν αφήσει πρώτα τη τσάντα παράδοσης εκεί», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ