Η Ferrari τερματίζει προσωρινά την παραγωγή αυτοκινήτων

Μέχρι τις 27 Μαρτίου.

Η εταιρεία Ferrari NV αποφάσισε να τερματίσει προσωρινά την παραγωγή των εικονικών sport αυτοκινήτων της στην Ιταλία εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα αναστείλει την παραγωγή στα εργοστάσια Maranello και της Modena μέχρι τις 27 Μαρτίου. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η εταιρεία, θα συνεχίσει να πληρώνει κανονικά τους 4,000 εργαζόμενους της στην χώρα και τις επόμενες δύο εβδομάδες. Παρόμοια απόφαση με την Ferrari έλαβε πριν λίγες μέρες και η γερμανική Volkswagen AG, η οποία σταμάτησε την παραγωγή στην Ιταλία μέχρι τις 25 Μαρτίου.

Όπως είναι γνωστό, η Ιταλία έγινε το επίκεντρο της εστίασης κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη, με περισσότερα από 15,000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότερους από 1,200 θανάτους. Η κυβέρνηση έχει θέσει ολόκληρη τη χώρα σε καραντίνα με αρκετά μαγαζιά, εστιατόρια, καταστήματα και αεροδρόμια να βάζουν λουκέτο σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι μόλις το περασμένο μήνα, η Ferrari ανακοίνωσε στοιχεία που προέβλεπαν σημαντικές αυξήσεις στις πωλήσεις και τα έσοδα της εταιρείας, ενώ το ίδιο διάστημα οι πωλήσεις αυτοκίνητων είχαν αρχίσει να κλιμακώνονται.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρυσι, η εταιρεία έσπασε ρεκόρ αφού παρήγαγε για πρώτη φορά περισσότερα από 10,000 αυτοκίνητα στα εργοστάσια της.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ