Η NIKE βάζει λουκέτο προσωρινά σε όλα τα καταστήματα στις ΗΠΑ

Και σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης.

Η Nike αποφάσισε να κατεβάσει ρολά σε όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ και στην Δυτική Ευρώπη, σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, εκτός από τις ΗΠΑ και τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, αναμένεται επίσης να κλείσουν καταστήματα στο Καναδά, στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία. Το εν λόγω μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα (16/3) μέχρι της 27 Μαρτίου.

Ωστόσο όπως τονίζει η εταιρεία, θα συνεχίσει να καταβάλλει κανονικά τους μισθούς των εργαζομένων της χωρίς καμία εξαίρεση. «Πήραμε την απόφαση να λάβουμε διάφορα μέτρα ασφαλείας που αφορούν όλες τις εγκαταστάσεις μας, όπως τη δυνατότητα στους εργαζομένους να δουλεύουν από το σπίτι, την διευκόλυνση εναλλαγής ωραρίων εργασίας μεταξύ των υπαλλήλων, καθώς και στη λήψη αυστηρών μέτρων υγιεινής όπως την υποχρεωτική χρήση αντισηπτικών σε όλες τις εγκαταστάσεις », ανέφερε σε ανακοίνωση εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Nike ήταν μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες αθλητικών ειδών που πήραν εξ αρχής δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανακοινώνοντας ήδη από τις 5 Φεβρουαρίου ότι θα προέβαιναν σε κλείσιμο των μισών καταστημάτων της στην Κίνα και θα μείωναν τις ώρες εργασίας των υπαλλήλων στα υπόλοιπα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα καταστήματα της σε Νότια Κορέα, Ιαπωνία, καθώς και τα πλείστα που διαθέτει στην Κίνα λειτουργούν κανονικά χωρίς κανένα περιορισμό.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ