Πόσο μακριά απέχει η Βρετανία από μια πλήρη καραντίνα;

Στα σκαριά νέα, ακόμια πιο αυστηρά μέτρα από την Βρετανική κυβέρνηση.

Σε νέα μέτρα ενίσχυσης των σιδηροδρομικών υπηρεσιών της χώρας προχώρησε η βρετανική κυβέρνηση, μετά τη προειδοποίηση του Βρετανού Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για λήψη αυστηρότερων μέτρων για καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ακόμα ένα από τα σενάρια που εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση είναι και το ενδεχόμενο να τεθεί η χώρα σε «πλήρη καραντίνα», εάν συνεχίσουν οι Βρετανοί πολίτες να αγνοούν τις εκκλήσεις της κυβέρνησης να σταματήσουν οι μαζικές συναθροίσεις.

Όπως είναι γνωστό, παρά τις εκκλήσεις και τις προτροπές της κυβέρνησης, χιλιάδες πολίτες της χώρας πέρασαν το Σαββατοκύριακο τους στην εξοχή, σε υπαίθρια πάρκα και σε παράκτιες περιοχές, εξαναγκάζοντας ουσιαστικά τον Μπόρις Τζόνσον να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο για λήψη πιο αυστηρών μέτρων εντός των επόμενων 24 ωρών.

«Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τα επόμενα βήματα που θα λάβουμε, έχοντας υπόψιν τα μέτρα που λαμβάνονται αυτή τη στιγμή σε άλλες χώρες όπως το περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών», δήλωσε τη Κυριακή ο Μπόρις Τζόνσον για να προσθέσει ότι «κάποιοι συμπολίτες μας δυσκολεύουν το έργο της κυβέρνησης αφού με τις συναθροίσεις τους συμβάλλουν στην περαιτέρω εξάπλωση του ιού».

Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στην χώρα αυξήθηκε κατά 104 μέσα σε δύο μέρες φτάνοντας συνολικά τους 281, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 5,500.

Επιπλέον, η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να επιταχύνει τη διαδικασία υποβολής νομοθεσίας για περιπτώσεις «έκτακτης ανάγκης» μέσω του κοινοβουλίου, ούτως ώστε να καταστεί εφικτό για να βάλουν λουκέτο και άλλα κέντρα αναψυχής με απώτερο σκοπό τον «τερματισμό των μαζικών συναθροίσεων που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

Τέλος, τα εν λόγω μέτρα αντικατοπτρίζουν μια αυξανόμενη αίσθηση της κρίσης (που έχει περιέλθει η χώρα) εκ μέρους της κυβέρνησης Τζόνσον, η οποία ανακοίνωσε παράλληλα ότι «οι ιατρικές υποδομές της χώρας βρίσκονται μόλις δύο εβδομάδες μακριά από την «παράλυση εάν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό οι κοινωνικές συγκεντρώσεις».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ