Τουρκία: Εργαζόμενοι απαλλάσονται από τα μέτρα καραντίνας

Το εν λόγω μέτρο αφορά εργαζόμενους σε συγκεκριμένες θέσεις και συγκεκριμένο αριθμό ηλικιών.

Συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στην Τουρκία από 18 έως 20 ετών απαλλάσσονται από τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας που επέβαλλε ο Πρόεδρος Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, τα μέτρα που προνοούν την εν λόγω απαλλαγή, αφορούν εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δημόσιους υπαλλήλους με ρήτρα ειδικού συμβολαίου εργασίας, καθώς επίσης και εποχικούς αγρότες και γενικά εργαζόμενους στον αγροτικό τομέα.

Τα περιοριστικά μέτρα καραντίνας η αλλιώς «κέρφιου», επιβλήθηκαν από τη κυβέρνηση Ερντογάν τη προηγούμενη Παρασκευή μέσα σε ένα γενικό πακέτο μέτρων που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μέσα από την οποία έχασαν τη ζωή τους πάνω από 500 άνθρωποι ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα έφτασαν σχεδόν τις 24,000.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία ανέστειλε όλες τις πτήσεις εξωτερικού, έκλεισε σχολεία, απαγόρευσε τις εισόδους και εξόδους από τις μεγαλουπόλεις, ωστόσο ο ίδιος ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του δεν φαίνονται διατεθειμένοι (τουλάχιστον προς το παρόν) να εφαρμόσουν τα ίδια αυστηρά μέτρα που ισχύουν σε άλλες πολλές περιοχές του πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ