Κινδυνεύουν να ξεμείνουν από χοιρινό κρέας οι ΗΠΑ;

Κλείνει επ'αόριστον ένα από τα μεγαλύερα εργοστάσια στην χώρα.

Η μεγαλύτερη παραγωγική εταιρεία χοιρινού κρέατος στον κόσμο (Smithfield Foods Inc.) βάζει λουκέτο σε ένα από τα μεγαλύτερα της εργοστάσια στις ΗΠΑ έπειτα από την εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία προειδοποίησε ότι το « λουκέτο»  σε καταστήματα και εργοστάσια σε όλη την χώρα θέτει προ των πυλών την έλλειψη σε ότι αφορά την αμερικανική προμήθεια χοιρινού κρέατος.

«Δυστυχώς τα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας αυξάνονται ραγδαία, και όχι μόνο αυτό, ο ιός πλήττει τις κοινότητες και ζωτικούς τομείς της οικονομίας όπως την γεωργία και την βιομηχανία τροφίμων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Smithfield, Ken Sullivan.

Το κλείσιμο του εργοστασίου κρίθηκε αναγκαίο από τη στιγμή που βρέθηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα μεταξύ του προσωπικού και έπρεπε να τεθούν σε καραντίνα όσοι ήρθαν σε επαφή με τα εν λόγω άτομα. Επίσης, ακόμη ένας λόγος είναι η ανάγκη για εξονυχιστικό έλεγχο και καθαρισμό των φυτών και των καλλιεργειών ειδικά μετά την εμφάνιση του ιού.

Ωστόσο, αξίζει να τονιστεί ότι προς το παρόν τα αποθεματικά της χώρας είναι πλήρης από χοιρινό κρέας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στην κατάψυξη.

Τέλος, επιβράδυνση παρατηρείται επίσης και στην διανομή κοτόπουλων στη βιομηχανία τροφίμων, (κυρίως σε εστιατόρια και λιγότερο σε υπεραγορές), αφού σκοπίμως έχουν μειώσει τις προμήθειες, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sanderson Farms Inc., Joe Sanderson.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ