Καθησυχάζει η Apple για επιθέσεις των χάκερ στις συσκευές της

Δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία, δηλώνει η εταιρεία.

Η Apple καθησυχάζει τους χρήστες των IPhones και IPads λέγοντας ότι δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι χάκερ εκμεταλλέυτηκαν δεδομένα δικά τους, μετά την αποκάλυψη για ύπαρξη κενού ασφαλείας εντός των λειτουργικών τους συστημάτων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός αρνείται τους ισχυρισμούς της εταιρείας ZecOps Inc, ότι δηλαδή χάκερς προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το κενό ασφαλείας στα συστήματα των IPhones και IPads για πάνω από ένα χρόνο.

Ήδη , η Apple ξεκίνησε έρευνα για το εν λόγω περιστατικό, ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τα στοιχεία με βάση την επίσημη αλληλογραφία αποδεικνύουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο για τους χάκερς στο να αποκτήσουν πρόσβαση στα συγκεκριμένα δεδομένα, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε πλήρη επαναφορά της ασφάλειας και ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Από την άλλη, η αμερικανική εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ZecOps, σε επίσημη ανακοίνωση της την προηγούμενη Τετάρτη (22/4), επισήμανε ότι οι χάκερς μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα συστήματα της Apple απλά και μόνο με το άνοιγμα ενός «προπαρασκευαστικού» email μέσω ενός IPhone η IPad.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία υπέδειξε  ως θύματα των χάκερς μεταξύ άλλων, υπαλλήλους της εταιρείας Fortune 500 στην Βόρεια Αμερική, ένα στέλεχος των αερομεταφορών στην Ιαπωνία, καθώς και ένας δημοσιογράφος από την Ευρώπη τον οποίο όμως δεν κατονομάζει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ