Βυθίζονται οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Βρετανία

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1946.

Σημειώνουν βουτιά 97% οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Βρετανία για τον Απρίλιο, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 1946.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, αιτία της απότομης βουτιάς στις πωλήσεις οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά εργοστάσια και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων παρέμειναν κλειστές για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Σύμφωνα με την Εμπορική Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, για τον Απρίλιο, έχουν πουληθεί μόλις 4,321 αυτοκίνητα, ενώ γίνονται εκτιμήσεις για συνολικές μειώσεις κατά 27%, (δηλαδή 1,68 εκ. οχήματα) μέχρι την ολοκλήρωση του έτους.

Παρόμοιες μειώσεις στις πωλήσεις οχημάτων παρατηρούνται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ιταλία οι μειώσεις έφτασαν το 98%, στην Ισπανία 97%, ενώ στην Γαλλία «έπεσαν» κατά 89%.

Ωστόσο, πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες ετοιμάζονται να «ανεβάσουν ρολά» και να επανεκκινήσουν την παραγωγή τους, καθώς ολοένα και περισσότερες χώρες στον κόσμο χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Jaguar Land Rover, που είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην χώρα, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει σταδιακά τα εργοστάσια της από τις 18 Μαίου, ενώ σε παρόμοια ανακοίνωση προέβησαν και οι Ομίλοι PSA Group και Honda Motor Co.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ