Το σχέδιο της Βρετανίας για την α' φάση χαλάρωσης των μέτρων

Τι θα περιλαμβάνει.

Τα μέτρα καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ισχύ από τις 23 Μαρτίου, όμως όπως όλα δείχνουν πλέον η χώρα προετοιμάζεται για την πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε να καταρτίσει σχέδιο ένταξης της χώρας στην 1η φάση χαλάρωσης των μέτρων , ενώ τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης αναμένεται να πραγματοποιηθούν από την Δευτέρα (11/5).

Αυτό εξάλλου, αποτελεί και προσωπική επιθυμία του ίδιου του κ. Τζόνσον. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η βρετανική κυβέρνηση θα επιτρέπει πλέον τις εξόδους των πολιτών από τα σπίτια τους για σκοπούς άθλησης η εκγύμνασης σε πάρκα, φτάνει να « τηρούνται τουλάχιστον 2 μέτρα αποστασιοποίησης ο ένας με τον άλλο».

Ωστόσο ορισμένοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι δεν θα «ξεκλειδωθεί» η οικονομία με  την πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων καθώς αυτό απαιτεί πάρα πολύ χρόνο και υπομονή.

Μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα όπως η Sainsbury Plc και η Nissan, έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις δραστηριότητες τους για τον Μάιο, αφού δεν αναμένουν επιστροφή σε κανονικές συνθήκες παραγωγής πριν από τον Ιούνιο.

Τέλος, η κυβέρνηση έχει ήδη εκδώσει διατάγματα και οδηγίες προς τις επιχειρήσεις όπως μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μέσω «ειδικών ταινιών στα δάπεδα», απαγόρευση χρήσης κοινών στυλών, και την χρήσης μάσκας από τους εργαζόμενους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ