Περικοπές σχεδόν $3 δισ. σχεδιάζει η Nissan

Ποιο το πλάνο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Nissan Motor Co, σκοπεύει να κάνει περικοπές 2,8 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία πλήττεται από την πτώση των πωλήσεων, η οποία επιβαρύνει την ήδη χαμηλή κερδοφορία της, τα οποία σημείωναν πτώση και πριν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετά από μια τριετή περίοδο πτώσης των κερδών, η Nissan θα ανακοινώσει το σχέδιο αναδιάρθρωσής της στις 28 Μαΐου. Η προσπάθειά της περιλαμβάνει την μείωση του κόστους λειτουργίας της εταιρείας και την αύξηση του μεριδίου της στη παγκόσμια αγορά.

Επίσης,η Nissan σκοπεύει να μειώσει το κόστος σε τομείς που περιλαμβάνουν το μάρκετινγκ και την έρευνα, την ίδια ώρα που οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες ετοιμάζονται για τεράστιες οικονομικές απώλειες, λόγω της πανδημίας.

Προς το παρόν, η ιαπωνική εταιρεία υιοθέτει μέρος του προγράμματος που είχε εκπονήσει ο πρώην επικεφαλής της μάρκας Κάρλος Γκον, ο οποίος κατηγορείται για οικονομικά σκάνδαλα και συνελήφθη στην Ιαπωνία το 2018.

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την σταδιακή κατάργηση της μάρκας Datsun χαμηλότερου κόστους της Nissan, η οποία δραστηριοποιείται στις ασιατικές και ρωσικές αγορές και το κλείσιμο μιας επιπλέον γραμμής παραγωγής οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ