Όχι κ. Trump, ένα Chevy Camaro στην Κίνα δεν κοστίζει $119.000

Σε έναν αγώνα ράλι την Τρίτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ανέφερε σε πλήθος κόσμου ότι ένα σπορ αυτοκίνητο τύπου Chevy Camaro κοστίζει $119.000 στην Κίνα.

Πηγή: Bloomberg 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, κάνει λάθος.

"Όταν κατασκευάζουμε ένα αυτοκίνητο, το πουλάμε στην Κίνα και υπάρχει δασμός 25% και αυτό είναι μόνο η αρχή", ανέφερε σε ομιλία του στη Δυτική Βιρτζίνια, προσθέτοντας ότι το αυτοκίνητο Camaro κοστίζει τρεις φορές όσο πωλείται στις ΗΠΑ.

"Το καταλαβαίνετε αυτό, έτσι; Είναι όλοι φόροι, φόροι και φόροι. Δεν μπορούμε να το κάνουμε πια. "

Να πως έχει το γεγονός: Μόνο ένα μοντέλο της Camaro πωλείται στην Κίνα, ένα coupe με κινητήρα turbo 2.0 λίτρων, σύμφωνα με εκπρόσωπο της General Motors Co., που κατασκευάζει το αυτοκίνητο. Το όχημα πωλείται για 399.900 γιουάν (58.430 δολάρια) στην ασιατική χώρα, σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ντιτρόιτ. Αυτό συγκρίνεται με μια τιμή εκκίνησης $ 25.905 για ένα παρόμοιο μοντέλο Camaro coupe στις Η.Π.Α.

Τι άλλο έπεται στον εμπορικό πόλεμο; Βασικά γεγονότα στις Η.Π.Α. για την Κίνα

Ο Ντόναλτ Τράμπ έκανε τα σχόλιά του λίγο πριν αρχίσει να ισχύει ένας νέος γύρος δασμών αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα εμπορεύματα του άλλου, εμβαθύνοντας τον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Την ίδια ώρα ο Αμερικανός Πρόεδρος Trump ελπίζει ότι οι δασμοί για τις κινεζικές εισαγωγές θα επηρεάσουν τις επενδύσεις στις Η.Π.Α. αντί για το χαμηλού κόστους Κίνα, υποστηρίζοντας την εγχώρια ζήτηση και δημιουργώντας περισσότερες αμερικανικές θέσεις εργασίας.

Η οικονομία της Κίνας των 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έχει περιορίσει σταθερά το χάσμα με τις ΗΠΑ, που είναι περίπου 19 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κίνας προβλέπεται να επεκταθεί φέτος κατά 6,6%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg, που θα είναι ο βραδύτερος ρυθμός από το 1990. Η οικονομία των ΗΠΑ προβλέπεται να επεκταθεί κατά 2,9%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ