Νέα απότομη «βουτιά» για τα κρυπτονομίσματα εγείρει ανησυχία

Νέα απότομη «βουτιά» πραγματοποίησαν τα κρυπτονομίσματα για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες.

Πηγή: Bloomberg

Σε χαμηλό 9μήνου κινείται η αξία των ψηφιακών νομισμάτων τύπου «bitcoin» αναθερμαίνοντας την ανησυχία ότι η θεσμοθέτησή τους θα πάρει περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

Συγκεκριμένα, το Bitcoin το οποίο είναι το μεγαλύτερο και το πιο διαδεδομένο από τα κρυπτονομίσματα, κατρακύλησαν χάνοντας 9,8% με την αξία του στις 13:25 στην αγορά του Hong Kong να διαμορφώνεται στα $6,422.

Μεγάλη πτώση υπέστησαν και άλλα κρυπτονομίσματα όπως Ripple, Ether και Litecoin.

Ως εκ τούτου, η απογοήτευση που έχουν υποστεί όσοι επιλέγουν τέτοιου είδους επενδύσεις μαζικά και στρατηγικά, είναι εμφανής.

Όπως αναφέρει μάλιστα δημοσίευμα του Business μάλιστα , ο επενδυτικός κολοσσός Goldman Sachs Group Inc. «έκανε πίσω» όσον αφορά στα άμεσα σχέδιά του  πολυαναμενόμενη ίδρυση ειδικού γραφείου για την διαχείριση κρυπτονομισμάτων. Την ίδια ώρα, η επενδυτική πλατφόρμα ShapeShif AG εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα ζητήσει από τους χρήστες της προσωπικά δεδομένα, μια πολιτική η οποία ενδεχομένως να απομακρύνει αρκετούς.

Οι εν λόγω κινήσεις ακολουθούν την απόφαση που έλαβαν τον περασμένο μήνα οι  ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για απόρριψη ενός ακόμα γύρου προτάσεων για αμοιβαία κεφάλαια τα οποία ανταλλάσσονται με Bitcoin.

Κι ενώ πολλές τράπεζες και θεσμικοί επενδυτές «βάζουν το δάχτυλο στο μέλι» των κρυπτονομισμάτων, οι ανησυχίες για ένα ευρύ φάσμα παραγόντων όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή η χειραγώγηση της αγοράς, έχουν σταθεί εμπόδιο στη γενική αποδοχή τους στον κόσμο των επενδύσεων και των επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι η αγοραία αξία των κρυπτονομισμάτων που παρακολουθούνται από το CoinMarketCap.com έχει μειωθεί περίπου στο 75% από το υψηλό του Ιανουαρίου, σε $204 δισεκατομμύρια.