Η Golden Week του καζίνο Μακάο ξεθωριάζει

Καθώς η κινεζική οικονομία επιβραδύνεται.

Πηγή: Bloomberg 

Η ισχυρή απόδοση των διακοπών της Golden Week του Μακάο δεν είναι πιθανό να συνεχιστεί μετά τις ανησυχίες για την οικονομία της Κίνας, η οποία επιβραδύνει τις προοπτικές παιγνίου στο μεγαλύτερο κέντρο τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο.

Οι κινεζικές αφίξεις τουριστών στο Μακάο για τις εβδομαδιαίες διακοπές που έληξαν στις 7 Οκτωβρίου σημείωσαν άνοδο 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης του Μακάο.

Ο όγκος στοιχημάτων υψηλού ρίσκου ήταν πάνω από 10%, κατά τις πρώτες έξι ημέρες του Οκτωβρίου κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με αναλυτές της Morgan Stanley και με επικεφαλής τον Praveen Choudhary.

Ωστόσο, οι ισχυρές επιδόσεις των χαρτοπαικτικών λεσχών κατά τη διάρκεια των διακοπών δεν εξαλείφουν τις ανησυχίες των αναλυτών ότι ο κλάδος θα αναπτυχθεί με βραδύτερο ρυθμό τους επόμενους μήνες εν μέσω της εξασθένισης της μακροοικονομικής οικονομίας στην Κίνα. Η εταιρεία αναμένει ότι το Macau θα αυξηθεί κατά 6%  κατά το τέταρτο τρίμηνο και θα μειώσει τις προβλέψεις του για το τρέχον έτος και το 2019.

Οι χαρτοπαικτικές λέσχες του Macau είναι μεταξύ των πτωχώτερων στο Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα. Οι μετοχές της Wynn Macau Ltd. μειώθηκαν κατά 6,8%, ενώ η Galaxy Entertainment Group Ltd. υποχώρησε έως και 6,1%. Ο δείκτης Bloomberg Intelligence των αποθεμάτων χαρτοπαικτικών λεσχών του Macau έχει πέσει πάνω από 38% από την επίτευξη της μέγιστης πτώσης του Μαΐου, ξεπερνώντας την πτώση του δείκτη αναφοράς Hang Seng.

"Η Χρυσή Εβδομάδα φέτος ήταν πολύ ισχυρή, καλύτερη από την προσδοκία μας πριν από τις διακοπές", δήλωσε ο Andrew Lo, διευθύνων σύμβουλος της Suncity Group Holdings Ltd.

"Για το τέταρτο τρίμηνο και το επόμενο έτος, δεν περιμένουμε ότι η απόδοση θα είναι τόσο" χρυσή "όσο την περασμένη εβδομάδα."

Αν και τα έσοδα από τα τυχερά παιχνίδια της Suncity αυξήθηκαν κατά 16% κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των διακοπών, ο Andrew Lo αναμένει μια συρρίκνωση από την επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας και την ύφεση της χρηματιστηριακής αγοράς.

Αυτό αντανακλάται επίσης στο σημείωμα της Morgan Stanley για μείωση της πρόβλεψης για αύξηση των εσόδων από τυχερά παιχνίδια στο 13% από 16% για το 2018 και μείωση της αύξησης των εσόδων του παιχνιδιού του επόμενου έτους στο 5% από 12%.

Η θετική απόδοση της Golden Week "δεν μπορεί να συνεχιστεί για το υπόλοιπο του μήνα", ανέφερε ο Choudhary και οι αναλυτές. "Το Μακάο σε ένα επιβραδυνόμενο αναπτυξιακό περιβάλλον τείνει να υποβιβαστεί."

Σε αντίθεση με το Μακάο, η Χρυσή Εβδομάδα δεν έδωσε τεράστια κέρδη στην Κίνα. Η αύξηση της κατανάλωσης ήταν πιο ήπια από ό, τι πέρυσι, ενώ η αύξηση των εσόδων λιανικής ενδέχεται να υπολείπεται και των επιδόσεων, σύμφωνα με σημείωμα της CICC.