Η Κύπρος στηρίζει πιθανά "ανοίγματα" της κινεζικής οικονομίας

Πράξεις και όχι λόγια ζητούν ωστόσο οι Ευρωπαίοι επιχειρηματίες.

Πηγή: Bloomberg

Η Κύπρος στηρίζει τις απόψεις του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping για το μέλλον της κινεζικής οικονομίας, το οποίο περνάει μέσα από τα ανοίγματα, τη συνεργασία και τον πολυμερισμό της παραγωγικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον Κύπριο Πρέσβη στο Πεκίνο Αντώνη Τουμαζή. 

Όπως τόνισε στο πλαίσιο της τελετής έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Εισαγωγών στη Σαγκάη, αν η Κίνα θέλει να προχωρήσει σε ανοίγματα και να γίνει πιο εξωστρεφής, μπορεί να το κάνει εύκολα και γρήγορα.

Στην ομιλία του κατά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης, ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει την παγκοσμιοποίηση και θα ανοίξει την οικονομία της χώρας του, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Εν συνεχεία, ο Γενικός Διευθυντής της Inner Mongolia Erdos International Trade Ltd σημείωσε ότι η ομιλία του Κινέζου Προέδρου συνέβαλε στην ενίσχυση της αισιοδοξίας, καθώς όπως είπε το μέλλον ανήκει στα «ανοίγματα, τη συνεργασία και τον πολυμερισμό» της παραγωγικής διαδικασίας. 

Ωστόσο, η ομιλία δεν έγινε από όλους δεκτή με τον ίδιο ενθουσιασμό, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εμφανίστηκαν συγκρατημένοι. 

«Φαίνεται ότι υπήρχαν καλές δηλώσεις και καλά πρωτοσέλιδα εφημερίδων, αλλά αυτό που θέλουμε είναι συγκεκριμένες ενέργειες και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μεταρρύθμισης», δήλωσε ο Carlo Diego D'Andrea, πρόεδρος του γραφείου του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σαγκάης.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους CEOs των ευρωπαϊκών εταιρειών στην Κίνα να δημιουργήσουν τις επιχειρήσεις τους μόνο με βάση την ελπίδα ότι θα υπάρξει κάποια μεταρρύθμιση», τόνισε.