Απογοητευμένοι οι επενδυτές της Apple

Τι λένε οι προμηθευτές.

Πηγή: Bloomberg

Η Foxconn Technology Group, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής iPhones, είναι ο τελευταίος προμηθευτής της Apple Inc. που προειδοποιεί για αναιμική ζήτηση με ένα εσωτερικό σημείωμα που υποδηλώνει ότι οι δαπάνες θα μειωθούν σχεδόν στο μισό του επόμενου έτους.

Ο κατασκευαστής σκοπεύει να μειώσει τα 20 δις γιουάν (2,9 δισεκατομμύρια δολάρια) από τις δαπάνες το 2019 καθώς αντιμετωπίζει "ένα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό έτος", σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που έχει αποκτήσει το Bloomberg. Οι δαπάνες της εταιρείας τους τελευταίους 12 μήνες είναι περίπου 206 δισ. Δολάρια (6,7 δισ. Δολ.). Οι μετοχές της Hon Hai Precision Industry Co., όπως η Foxconn είναι γνωστή στην Ταϊβάν και την Ασία, αυξήθηκαν λιγότερο από 1% στην έναρξη των συναλλαγών του χρηματιστηρίου την Πέμπτη (22/1/2018).

"Η ανασκόπηση που διεξάγεται από την ομάδα μας φέτος δεν διαφέρει από παρόμοιες ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια", δήλωσε η Foxconn σε μια ηλεκτρονική δήλωση σε απάντηση στις ερωτήσεις του Bloomberg. Σχεδιάστηκε για να εξασφαλίσει ότι οι ομάδες και οι προϋπολογισμοί της εταιρείας "ευθυγραμμίζονται με τις τρέχουσες και τις αναμενόμενες ανάγκες των πελατών μας, τις παγκόσμιες δραστηριότητές μας και τις οικονομικές προκλήσεις της αγοράς και του επόμενου έτους ή δύο".

Η επιχείρηση iPhone της Foxconn θα πρέπει να μειώσει τα έξοδα της κατά 6 δισεκατομμύρια γουάν το επόμενο έτος ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να εξαλείψει περίπου το 10% του μη τεχνικού προσωπικού, σύμφωνα με το σημείωμα. Οι κινήσεις είναι πιθανό να προσθέσουν στο θολό περιβάλλουν της Apple και τους προμηθευτές για το iPhone, το πιο σημαντικό προϊόν της. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις προμηθευτές σε τρεις ηπείρους μείωσαν τις εκτιμήσεις εσόδων λόγω της ασθενούς ζήτησης. Αυτό οδήγησε σε μια συρρίκνωση των τεχνολογικών αποθεμάτων που εξαπλώθηκε στην ευρύτερη αγορά τις τελευταίες ημέρες.

Όταν η Foxconn κρούει τον κώδωνα, καλύτερα να ακούσετε: Tim Culpan

Η Goldman Sachs μείωσε τον στόχο της για την Apple για τρίτη φορά αυτό το μήνα λόγω της αδύναμης ζήτησης του iPhone στην Κίνα και σε άλλες αναδυόμενες αγορές. Ο αναλυτής Rod Hall προειδοποίησε για τον «ουσιαστικό κίνδυνο» στην καθοδήγηση εάν συνεχίσουν οι τρέχουσες τάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ