Ειδικά ρομπότ θα μας ξεναγούν στα malls

Αλλάζει η εξυπηρέτηση πελατών.

Πηγή: Bloomberg

Καθήκοντα ξεναγού σε εμπορικά κέντρα αναμένεται να αναλάβουν τα ρομπότ τα επόμενα χρόνια. 

Συγκεκριμένα, ο πλουσιότερος άνθρωπος των Φιλιππίνων, Henry Sy, αποφάσισε να ρίξει εντός του 2019 στην αγορά ρομπότ, ώστε να βοηθήσει τους πελάτες να περιηγηθούν στα μαζικά του εμπορικά κέντρα.

Σε πρώτη φάση τρία android θα αναπτυχθούν εντός του πρώτου τριμήνου του έτους, στο «SM Megamall» το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των Φιλιππινών.

Το Megamall φιγουράρει στη λίστα με τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στη Νοτιοανατολική Ασία, έχει έκταση 477.000 τ.μ., σε περιοχή που αντιστοιχεί σε περίπου 89 γήπεδα ποδοσφαίρου κι εξυπηρετεί περίπου 277.000 άτομα επί καθημερινής βάσεως. 

Το πρόγραμμα των ξεναγών-ρομπότ αναμένεται να τεθεί αρχικά σε πιλοτική βάση, ενώ αν τα αποτελέσματα αποδειχθούν επιτυχή, η εταιρία θα εισαγάγει τα ρομπότ και στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο, το SM North Edsa καθώς και σε άλλα κέντρα. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας «εξυπηρέτηση πελατών βρίσκεται στον επίκεντρο όλων όσων κάνουμε. Πάντα στοχεύουμε να κάνουμε την εμπειρία των πελατών μας όσο πιο διασκεδαστική και απρόσκοπτη γίνεται».