Η Microsoft ρίχνει από τον θρόνο της την Apple

Πλέον έχει τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως.

Πηγή: Bloomberg

Την κορυφή στη λίστα των μεγαλύτερων εταιριών του κόσμου κατέκτησε η Microsoft ρίχνοντας από το θρόνο την Apple. 

Μετά από σύντομη διεκδίκηση της κορυφαίας θέσης τη Δευτέρα, η μετοχή της Microsoft ενισχύθηκε κατά 0,6% την Τρίτη, ωθώντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα $828,1 δισ. κατά το κλείσιμο. 

Αυτό, την οδήγησε στο να ξεπεράσει κατά $1 δισ. την αξία της Apple, η οποία υποχώρησε αυτό το μήνα, μετά τις διεθνείς ανησυχίες για τις πωλήσεις του νέου iPhone. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατο σκάνδαλο που ξέσπασε στην χρηματιστηριακή αγορά, είχε  επιπτώσεις σε όλες σχεδόν τις εταιρείες τεχνολογίας, ωστόσο οι επενδυτές κατά κύριο λόγο τιμώρησαν τις εταιρείες που έχουν ως επίκεντρο τον καταναλωτή, όπως η Apple και η Amazon, σε σχέση με επιχειρήσεις που εξυπηρετούν κυρίως άλλες επιχειρήσεις, όπως η Microsoft. 

Ήταν τουλάχιστον πριν από μια δεκαετία όταν η Apple ξεπέρασε τη Microsoft. Οι προσπάθειες που έκανε η δεύτερη να ξανακερδίσει την αγορά μέσω των κινητών τηλεφώνων της Nokia και το λανσάρισμα δικών της συσκευών οδήγησε σε συνεχείς πτώσεις.

Ωστόσο, η επιτυχία που είχαν οι υπηρεσίες cloud computing της Microsoft εδώ και πέντε χρόνια, αύξησαν τα έσοδα και την αξία της εταιρίας, με τις επενδύσεις σε μεγάλα κέντρα δεδομένων και άλλες υπηρεσίες για εταιρικούς πελάτες, απέδωσαν καρπούς. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ