Η ΙΚΕΑ ανοίγει "μικρό" κατάστημα στο κέντρο του Μανχάταν

Τα "μικρά" καταστήματα στοχεύουν στις νέες ηλικίες που κινούνται κυρίως στο κέντρο των πόλεων.

Πηγή: Bloomberg

Το Μανχάταν επέλεξε η ΙΚΕΑ για να ξεκινήσει τη νέα στρατηγική της για τη δημιουργία μικρών καταστημάτων στα κέντρα των πόλεων. 
Η εν λόγω στρατηγική έρχεται σε αντίθεση με τα τεράστια εμπορικά κέντρα τα οποία η σουηδική εταιρία συνηθίζει να δημιουργεί στα προάστια.

Το νέο πλάνο επέκτασης προβλέπει την δημιουργία τέτοιου είδους καταστημάτων σε 30 μεγαλουπόλεις του κόσμου κι έχει ως στόχο να προσεγγίσει νεότερες ηλικίες που κινούνται σχεδόν αποκλειστικά εντός των πόλεων. 

Το νέο κατάστημα ονομάζεται «IKEA Planning Studio», θα ανοίξει στο κέντρο του Μανχάταν την άνοιξη και θα επικεντρώνεται στον εξοπλισμό μικρών σπιτιών. 

Σημειωνεται ότι στην Ευρώπη λειτουργούν ήδη δύο τέτοια καταστήματα πιλοτικά, ένα στη Μαδρίτη και ένα στη Στοκχόλμη, ενώ μέσα στον σχεδιασμό είναι να ανοίξουν κι άλλα σε πόλεις όπως το Παρίσι, η Βαρσοβία, το Τόκιο, η Σαγκάη και η Βαρκελώνη. 

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Ingka Group, Τζέσπερ Μπρόντιν είχε δηλώσει ότι στόχος της εταιρίας είναι να προσεγγίσει κόσμο που δεν θα πήγαινε σε ένα «κλασσικό» υπερκατάστημα ΙΚΕΑ, ακόμη και αν αυτό σημαίνει πως τα μικρά καταστήματα θα μειώσουν τα έσοδα των μεγάλων. 

Η νέα στρατηγική «δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το πόσα καταστήματα θα έχουμε αλλά περισσότερο με το πώς διεισδύουμε στα κέντρα των πόλεων και στα σωστά σημεία», δήλωσε ο Μπρόντιν. «Είναι μια νέα δυναμική για εμάς. Μετακινούμε την ΙΚΕΑ εκεί που βρίσκονται όσοι έχουν να ξοδέψουν, αντί για να τους ζητάμε να έρθουν αυτοί σε εμάς».