Μαζική έξοδος τραπεζιτών από την Deutsche Bank Ασίας

Η αναταραχή που υπάρχει ανάμεσα στο προσωπικό, έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι προμήθειες στην επενδυτική τραπεζική αυξάνονται ραγδαία.

Πηγή: Bloomberg

Σε μαζική «έξοδο» από τους κόλπους της γερμανικής Deutsche Bank στην Ασία προχωρούν τραπεζίτες εδώ και τουλάχιστον επτά μήνες. 

Η μεγάλη αυτή πρόκληση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα η τράπεζα, καθώς σχεδόν 50 μεγάλα στελέχη στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, εγκατέλειψαν τις μονάδες του γερμανικού κολοσσού.

Συνολικά, πρόκειται για το 30% του συνόλου του προσωπικού στην επενδυτική τραπεζική, μεταξύ των οποίων οχτώ γενικοί διευθυντές και πάνω από 10 διευθυντικά στελέχη. 
Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 20 στελέχη από το Χονγκ Κονγκ έχουν ήδη προσληφθεί από ανταγωνιστικές τράπεζες και επενδυτικές εταιρίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, πρόσφατα η Deutsche Bank προσέλαβε περίπου 35 μεγάλα στελέχη τραπεζικής ώστε να μπορέσει να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν από τη φυγή πιο χαμηλόβαθμων υπαλλήλων. 

Η αναταραχή που υπάρχει ανάμεσα στο προσωπικό, έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι προμήθειες στην επενδυτική τραπεζική αυξάνονται ραγδαία, κάτι που προκαλεί ανησυχία για τις εξελίξεις σα ψηλά δώματα της γερμανικής τράπεζας.