Γκάφα αεροπορικής: Πούλησε εισιτήρια αξίας $16,000 για $675

Στην Cathay Pacific Airways είναι στραμμένα τα βλέμματα καθώς πρόκειται να αποφασίσει τι θα κάνει με τα εισιτήρια που πωλήθηκαν... καταλάθος σε ένα κλάσμα της πραγματικής τους αξίας.

Πηγή: Bloomberg 

Ο μεγαλύτερος διεθνής μεταφορέας της Ασίας πούλησε εισιτήρια επαγγελματικής θέσης από το Βιετνάμ στον Καναδά και τις ΗΠΑ σε τιμές οικονομικής θέσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τους bloggers.

Τα ναύλα για επιστροφή, σε premium θέση από το Da Nang στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε από $675 για ταξίδια τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον Gary Leff, blogger προγράμματος ταξιδιών και αφοσίωσης στην προβολή από την πτέρυγα.

Την ίδια ώρα, ένα ταξίδι από το Ανόι στο Βανκούβερ με επιστροφή με ένα μείγμα κατηγορίας θέσεων business και πρώτης τάξης θα μπορούσε να κοστίσει λιγότερο από $1.000, σύμφωνα με μια δημοσίευση στο One Mile.

Ενώ η αεροπορική εταιρεία Cathay δεν δήλωσε αμέσως εάν θα τιμήσει τις κρατήσεις, το λάθος προστίθεται στα ντροπιαστικά γεγονότα του αερομεταφορέα του Χονγκ Κονγκ που αγωνίζεται να μετατρέψει τις περιουσίες του την ώρα που ο ανταγωνισμός από τις κινεζικές και οικονομικές αεροπορικές εταιρείες εντατικοποιείται.

Η γκάφα τιμολόγησης έρχεται μετά από ένα εξελιγμένο hack στα συστήματα υπολογιστών της αεροπορικής Cathay πέρυσι, όπου και εκτέθηκαν προσωπικά στοιχεία 9,4 εκατομμύριων επιβατών. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο.

Η Cathay γνωρίζει το ζήτημα της τιμολόγησης και θα παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα, δήλωσε εκπρόσωπος του μεταφορέα μέσω τηλεφώνου. Ένα εισιτήριο επιστροφής επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη από το Da Nang του Βιετνάμ κοστίζει περίπου 16.000 δολάρια για ταξίδια τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Cathay την Τετάρτη. Οι τιμές των εισιτηρίων δεν ήταν διαθέσιμες για τον Αύγουστο στην ιστοσελίδα.

Άλλες αερογραμμές, το ίδιο λάθος

Άλλες αεροπορικές εταιρείες έχουν κάνει παρόμοια σφάλματα τιμολόγησης.

Συγκεκριμένα, η Singapore Airlines Ltd. το 2014 και η Hong Kong Airlines Ltd, πέρυσι, τιμολόγησαν εισιτήρια επαγγελματικής κατηγορίας σε οικονομικούς ναύλους. Και οι δύο μεταφορείς δεν αποκάλυψαν πόσα άτομα αγόρασαν τα φτηνότερα εισιτήρια.

Η Cathay είχε πουλήσει εισιτήρια στις Η.Π.Α. και άλλους προορισμούς από το Βιετνάμ σε μια προσφορά που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Τα εισιτήρια για επαγγελματικά ταξίδια μετ 'επιστροφής στο Λος Άντζελες πωλήθηκαν από $2.940.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ