Μεγάλη κρίση περνάει το λιανεμπόριο στην ευρωπαϊκή αγορά

Μεγάλες εταιρίες περικόπτουν χιλιάδες θέσεις εργασίας για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Πηγή: Bloomberg

Μεγάλες πιέσεις δέχεται η ευρωπαϊκή αγορά και δη στο λιανεμπόριο, καθώς οι καταναλωτές πραγματοποίησαν στροφή στις διαδικτυακές αγορές έναντι των παραδοσιακών «κολοσσών», με τις επιπτώσεις στη γηραιά ήπειρο να είναι εμφανείς.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γερμανία. 

Όσον αφορά στην πρώτη, η η Tesco, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο, προγραμματίζει όπως καταργήσει περίπου τις 15.000 θέσεις εργασίας και να κλείσει πάγκους με κρέας, ψάρι και ντελικατέσεν και παράλληλα λανσάρει καντίνες, με τις οποίες εξυπηρετεί τους πελάτες και το προσωπικό, καθώς και μηχανήματα αυτόματης πώλησης. 

Οι περικοπές αναμένεται να επηρεάσουν τα περισσότερα από τα 732 μεγάλα καταστήματά της.  

Λίγες ημέρες νωρίτερα η Galeria Kaufhof, με πολυκαταστήματα σε αρκετές πόλεις ανάμεσά τους το Βερολίνο και το Μόναχο, ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει συνολικά 2.600 θέσεις εργασίας, ενώ η επίσης γερμανική αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Gerry Weber International μπήκε ήδη σε διαδικασία εκκαθάρισης.  

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω εταιρίες έρχονται να προστεθούν στη λίστα των ευρωπαϊκών ομίλων λιανικής, που υποφέρουν από τον διαδικτυακό ανταγωνισμό η οποία μακραίνει ταχύτατα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ