Αύξηση 41% στα κέρδη της Alibaba

Στο λιανικό εμπόριο και την ανάπτηξη του Cloud Drive.

Πηγή: Bloomberg 

Η Alibaba Group Holding Ltd. ανακοίνωσε άνοδο 41% ​​στα τριμηνιαία έσοδα, μετά την επέκταση σε σφαίρες από το cloud computing μέχρι την ψυχαγωγία αντισταθμίζοντας την επιβράδυνση του online retail business.

Τα έσοδα στη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας ανήλθαν σε 117,3 δισεκατομμύρια γιουάν (17,5 δισεκατομμύρια δολάρια) το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο. Αυτό συγκρίνεται με το μέσο όρο των εκτιμήσεων που καταρτίστηκε από το Bloomberg σε 119,4 δισεκατομμύρια γιουάν. Το προσαρμοσμένο κέρδος ανά μετοχή ήταν 12,2 γιουάν σε σύγκριση με τα προβλεπόμενα 11,2 γιουάν.

Η Alibaba οδήγησε στην αύξηση των εσόδων κατά τη διάρκεια του πιο πολυσύχναστου τριμήνου της, μιας περιόδου που περιλαμβάνει την ετήσια προώθηση Singles Day, βελτιώνοντας τα εργαλεία μάρκετινγκ και τις εξατομικευμένες συστάσεις που ώθησαν τις αγορές. Η ανάπτυξη ανέκαμψε επίσης από την απόφαση του δισεκατομμυριούχου Jack Ma να αναλάβει τον έλεγχο του κύριου δικτύου διανομής του, μια υπηρεσία γευμάτων κατά παραγγελία και πλατφόρμα βίντεο Youku. Ωστόσο, αυτές οι επεκτάσεις έχουν μειώσει τα περιθώρια και έχουν μετατοπίσει την εταιρεία μακριά από ένα μοντέλο ελαφρού ενεργητικού.

"Η Alibaba είναι ο κυρίαρχος και πιο κερδοφόρος ηγέτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο της Κίνας", γράφει ο David Dai, αναλυτής της Bernstein. "Το γενικό μακροοικονομικό περιβάλλον θα πρέπει να βελτιωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 καθώς η κινεζική κυβέρνηση εισάγει μέτρα για την τόνωση της οικονομίας και ο εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ στην Κίνα σταθεροποιείται".

Οι μετοχές της Alibaba υποχώρησαν 1,3% στα $ 156,88 στη Νέα Υόρκη την Τρίτη. Το απόθεμα έχει κερδίσει 14,5 τοις εκατό αυτό το έτος σε σύγκριση με κέρδος 6,3 τοις εκατό για τον δείκτη NYSE Composite Index.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ