Εταιρεία στο Χονγκ Κόνγκ προσφέρει σεμινάριο "Η Τέλεια σύζυγος"

Μια εταιρεία στο Χόνγκ Κόνγκ τράβηξε την προσοχή όταν δημιούργησε σειρά σεμιναρίων μαγειρικής με την ονομασία "Excellent Wife".

Πηγή: Bloomberg 

"Εάν έχεις στόχο να γίνεις το καλύτερο κορίτσι ή σύζυγος της πόλης, τότε το σεμινάριο "Excellent Wife" είναι τέλειο για εσένα" αναφέρει το λεκτικό κείμενο στο διαφημιστικό του Towngas Cooking Center, το οποίο λειτουργεί υπό την Hong Kong & China Gas Co.

Με μεγάλα, μαύρα και χοντρά γράμματα στο πάνω μέρος του διπλώματος γράφει “Excellent Wife Certificate”.

Το σεμινάριο στοιχίζει $320 και αποτελείται από πέντε μαθήματα που καλύπτουν τομείς όπως ο τρόπος αντιμετώπισης ενός νέου wok, οι ικανότητες στον ατμό και η προετοιμασία του abalone.

Εκπρόσωπος της εταιρείας στο Χόνγκ Κόνγκ, μετά την κατακραυγή παραδέχτηκε ότι ναι η διαφήμιση είναι αυθεντική ωστόσο αρνήθηκε να αναφερθεί στο πώς πάρθηκε η απόφαση για να χρησιμοποιηθεί η εν λόγω έκφραση.

Η Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών του Χονγκ Κονγκ ενδιαφέρεται να μάθει αν επιτρέπεται στους άνδρες να πάνε σε αυτό το μάθημα, δήλωσε ο ακτιβιστής David Webb, ο οποίος δημοσίευσε μια λεζάντα του φυλλαδίου στο λογαριασμό του στο Twitter. "Ίσως ο Towngas πρέπει να εκσυγχρονίσει τους ανθρώπους του μάρκετινγκ. Το Χονγκ Κονγκ είναι μια πολύ συντηρητική και ντεμοντέ κοινωνία με πολλούς τρόπους - εξακολουθούν να μην επιτρέπουν, για παράδειγμα, τον γάμο ομοφυλοφίλων ή τις πολιτικές ενώσεις».

Goldman, BlackRock παλεύουν για την προστασία των LGBT εργαζομένων στο Χονγκ Κονγκ

Η έρευνα της Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών και του Κινέζικου Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ έδειξε ότι οι γυναίκες δεν προτιμούντε από τους εργοδότες του Χονγκ Κονγκ, ενώ το ποσοστό των γυναικών διευθυντών στο δείκτη αναφοράς της πόλης - αν και πολλές εταιρείες στο μετρητή προέρχονται από την ηπειρωτική Κίνα - καθυστερεί διεθνείς συνομηλίκους.

Οι εργοδότες στο Χονγκ Κονγκ διακρίνονται εναντίον των γυναικών, λέει η μελέτη Χονγκ Κονγκ Lags ενώ Σιγκαπούρη και Μαλαισία διακρίνονται για την προσθήκη γυναικών σε συμβούλια.

Η Hong Kong & China Gas ιδρύθηκε το 1862 και είναι το πρώτο δημόσιο δίκτυο στην πρώην Βρετανική αποικία. Τώρα, προμηθεύει αέριο σε περίπου 1,9 εκατομμύρια πελάτες στην πόλη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η εταιρεία ανέδειξε τη γενική τάση της αγοράς μετοχών κατά το παρελθόν έτος, αυξάνοντας το 22% καθώς οι επενδυτές αγόρασαν αμυντικά αποθέματα. Οι μετοχές της υποχώρησαν 0,1% τη Δευτέρα το πρωί, την τελευταία συνεδρίαση του εμπορίου στο Χονγκ Κονγκ πριν από τις αργίες του Νέου Έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ