Μετά την Samsung ακολουθεί η Huawei με αναδιπλούμενο smartphone

Το Mate X υποστηρίζει δίκτυα 5G επόμενης γενιάς και θα κοστίσει 2.299 ευρώ ($ 2.606) όταν κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

Πηγή: Bloomberg 

Η Huawei Technologies Co. ανακοίνωσε ένα smartphone που ξεδιπλώνεται σε ένα μικρό tablet PC, ενδεχομένως καθιστώντας την ανάγκη να μεταφέρουν δύο χωριστές συσκευές ξεπερασμένες.

Το Mate X υποστηρίζει δίκτυα 5G επόμενης γενιάς και θα κοστίσει 2.299 ευρώ ($ 2.606) όταν κυκλοφορήσει το καλοκαίρι. Είναι το δεύτερο αναδιπλούμενο τηλέφωνο που ανακοινώθηκε από έναν σημαντικό κατασκευαστή εντός μιας εβδομάδας. Η Samsung αποκάλυψε το Galaxy Fold την Τετάρτη.

"Έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό το πτυσσόμενο μεντεσέ της οθόνης για τρία χρόνια", δήλωσε ο CEO της Huawei Consumer Group Richard Yu στη σκηνή στο MWC της Βαρκελώνης την Κυριακή. "Είναι πολύ ακριβό, αλλά υπάρχουν πολλά τεχνολογικά νέα εδώ".

Η αγορά των smartphones επιβραδύνεται και οι κατασκευαστές προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους για να πείσουν τους καταναλωτές να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους. Τα δίκτυα υψηλής ταχύτητας επόμενης γενιάς εξακολουθούν να απέχουν πολύ από τη διαθεσιμότητα, έτσι ώστε οι κατασκευαστές συσκευών εξετάζουν νέους παράγοντες μορφής συσκευών για να δημιουργήσουν ενθουσιασμό.

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το νέο smartphone της Nokia πέντε κάμερες (vid)

Αλλά έρχονται με κόστος. Η τιμή των 2.299 ευρώ της Huawei είναι ελαφρώς πιο απότομη από το Galaxy Fold της Samsung, το οποίο θα κοστίσει 2.000 ευρώ όταν κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Με τα κινητά τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας που ήδη κοστίζουν πάνω από 1.000 δολάρια ανά τεμάχιο, οι πελάτες στρέφονται προς φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες συχνά πραγματοποιούνται από λιγότερο γνωστές εταιρείες.

Η Huawei αντιμετωπίζει τον παγκόσμιο έλεγχο του τηλεπικοινωνιακού της εξοπλισμού, αλλά συχνά παραβλέπεται η ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας ως κατασκευαστή smartphone. Πέρυσι ξεπέρασε την Apple για να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία της IDC της εταιρείας έρευνας αγοράς.

Όταν διπλώνεται, το Mate X διαθέτει οθόνη 6,6 ιντσών, η οποία είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το iPhone XS Max της Apple Inc. Αλλά όταν ανοίξει, η συσκευή της Huawei γίνεται υπολογιστής tablet 8 ιντσών. Λειτουργεί με το λειτουργικό σύστημα Android της Google που ανήκει στο Alphabet Inc.

Ο Thomas Husson, αναλυτής της Forrester, δήλωσε ότι ο Mate X "δείχνει ότι η Huawei είναι ηγέτης στην τεχνολογική καινοτομία." Αλλά θα είναι "λίγα χρόνια" πριν μια σημαντική μάζα πελατών πάρει τα χέρια τους σε λειτουργίες 5G και πτυσσόμενες οθόνες.