Τα φτηνά κοτόπουλα και η εισαγωγή ζάχαρης χτυπούν την Νότια Αφρική 

Και ειδικότερα τους παραγωγούς τροφίμων. 

Πηγή: Bloomberg

Η RCL Foods Ltd. απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής να περιορίσει τις φτηνές εισαγωγές κοτόπουλου και ζάχαρης μετά από μια εισροή από την Αμερική που ζυγίζεται από τον τοπικό παραγωγό.

Η Νότια Αφρική είναι ένας εύκολος στόχος, με "αρκετά πορώδη" σύνορα και γενναιόδωρα τιμολόγια, δήλωσε ο Διευθυντής Οικονομικών της Rob Field, τη Δευτέρα. Η εταιρεία που εδρεύει στο Ντέρμπαν είναι "ένας πολύ αποδοτικός παραγωγός, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την προμήθεια της τοπικής αγοράς στον απαιτούμενο όγκο και σε μια τιμή που είναι διεθνώς ανταγωνιστική", δήλωσε.

Η RCL Foods, η οποία κάνει το ψωμί Sunbake, τη ζάχαρη Selati και το κοτόπουλο Rainbow, προσπαθεί επίσης να ανακάμψει από τις επιπτώσεις μιας ξηρασίας και μιας θανατηφόρας κρίσης λιστερίωσης, η οποία έσπασε την εμπιστοσύνη στο μεταποιημένο κρέας, παρόλο που τα φυτά της δεν ήταν πηγή της ασθένειας. Τα προβλήματα με το κοτόπουλο και τη ζάχαρη έπληξαν αυτές τις προκλήσεις, αποφέροντας κέρδη, εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων, μειωμένα κατά 26 τοις εκατό κατά τους έξι μήνες μέχρι τον Δεκέμβριο.

"Καμία αγορά δεν μπορεί να αντέξει σε εμάς όταν κάνετε εισαγωγές με ντάμπινγκ - και στο βαθμό που έρχονται», δήλωσε ο CFO. "Το κοτόπουλο και η ζάχαρη είδαν 500.000 τόνους από κάθε ένα από αυτά τα προϊόντα που εισέρχονται στην αγορά μας και μετατόπιση της τοπικής παραγωγής".

Η RCL βρίσκεται σε συνομιλίες με την τοπική κυβέρνηση για να «βρει έναν τρόπο να εξισορροπήσει τον ανταγωνισμό», πρόσθεσε ο Field.

Η RCL έχει επενδύσει σε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, καθώς η εταιρεία επιδιώκει τρόπους να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μετά την εκδήλωση λιστερίωσης, δήλωσε ο Field. Το απόθεμα, το οποίο υποχώρησε 19 τοις εκατό κατά το παρελθόν έτος, συγκλόνισε την πτώση ανυψώνοντας το 7,5 τοις εκατό στις 12:00 μ.μ. στο Γιοχάνεσμπουργκ, αποτιμώντας την RCL στα 13 δισ. δολάρια (912 εκατ. δολάρια).