Η Disney αποκτά το δικό της "Netflix"

Πόσα θα είναι η συνδρομή και τι θα περιλαμβάνει.

Πηγή: Bloomberg

Εισβάλει στο γήπεδο του Netflix η Disney.

Στις 12 Νοεμβρίου 2019 η υπηρεσία της Walt Disney Co, Disney+, θα κάνει το ντεμπούτο της στην αγορά με σκοπό να "χτυπήσει" τον γίγαντα του κλάδου "Netflix".

Η Walt Disney Co, σε μια παρουσίαση αλά Apple, καθώς χρησιμοποίησε για την έναρξη την "Mary Poppins", παρουσίασε την καινούρια της υπηρεσία της οποίας το κόστος θα ανέρχεται στα 7 δολάρια τον μήνα.

Καθορίζοντας την τιμή στα 7 δολάρια η πλατφόρμα της Walt Disney Co, Disney+, θα είναι μερικά δολάρια φθηνότερη από το πιο δημοφιλή πλάνο συνδρομής του Netflix το οποίο στοιχήσει $11.

Συγκεκριμένα, Το Disney+ θα κοστίζει 6,99 δολάρια το μήνα. Με την αγορά του ετήσιου πακέτου στα 69,99 δολάρια, το κόστος ανά μήνα πέφτει ακόμη περισσότερο, στα 5,83 δολάρια ανά μήνα.

Σημειώνεται ότι η Disney+ δεν αναμένεται να είναι επικερδής για περίπου πέντε χρόνια.

Πέρα από την τιμή και την τεχνολογία, η υπηρεσία θα ζήσει ή θα πεθάνει με βάση το περιεχόμενό της - και εκεί είναι η Disney έκανε μια μεγάλη δήλωση. Η Disney + θα διαθέτει ένα οπλοστάσιο προγραμματισμού φιλικό προς τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων 13 ταινιών κινουμένων σχεδίων, 21 χαρακτηριστικών Pixar, πρωτότυπες σειρές και υλικού από τα franchises Marvel και Star Wars.

Οι μετοχές της Disney σημείωσαν άνοδο έως 3,7% στα 120,86 δολάρια σε διαπραγμάτευση πριν από την αγορά την Παρασκευή. Το Netflix μειώθηκε κατά 1,2% στα $ 363,40.

"Είμαστε σίγουροι ότι είναι ένα προϊόν που οι άνθρωποι πρόκειται να αγαλλιάζουν, κάνοντας εγγραφή στην υπηρεσία ", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bob Iger σε τηλεοπτική συνέντευξη του Bloomberg με την Emily Chang.

Η Disney + θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, τη δυτική Ευρώπη και την Ασία κατά το πρώτο τρίμηνο, κοντά στο τέλος του ημερολογιακού έτους. Στη συνέχεια θα φτάσει στην Ανατολική Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική ένα χρόνο αργότερα.

‘Welcome Synergy’

Η Disney σχεδιάζει να δαπανήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τον προγραμματισμό συνεχούς ροής το επόμενο έτος και δεν αναμένει να πραγματοποιήσει κέρδη μέχρι το οικονομικό έτος 2024, όταν η πλατφόρμα θα μπορούσε να έχει 60 εκατομμύρια έως 90 εκατομμύρια πελάτες. Τα δύο τρίτα αυτών των συνδρομητών θα είναι στο εξωτερικό, προέβλεψε η εταιρεία.

Η Disney + επίσης θα συμπεριλάβει το "The Simpsons", που αποκτήθηκε στην αγορά της Disney για τα ακίνητα ψυχαγωγίας του 21st Century Fox Inc. τον περασμένο μήνα. Χορηγώντας τον τρελό τόνο της εκπομπής, η Disney παρουσίασε ένα κλιπ της οικογένειας των Simpsons με ένα άγαλμα του Darth Vader στη μία πλευρά και τον Iger σε ένα βάθρο κοντά. Μια υπογεγραμμένη φωτογραφία του Rupert Murdoch - ο μεγαλοπρεπής mogul πίσω από τον 21st Century Fox Inc.- ήταν στα σκουπίδια. Υπήρχε ένα σημάδι "Welcome Synergy" παραπάνω.

"Χαιρετώ τον νέο μας εταιρικό υπερασπιστή", δήλωσε ο Bart Simpson στην οικογένειά του, κρατώντας τα ποντίκια της Disney. "Βάλτε τα αυτιά αυτά."

Οι νεότερες θεατρικές κινηματογραφικές ταινίες της Disney θα κατευθυνθούν προς τη νέα πλατφόρμα ροής μετά τις διαδρομές τους σε κινηματογραφικές αίθουσες και βίντεο στο σπίτι. Αυτό περιλαμβάνει το "Captain Marvel" και τα επερχόμενα "Avengers: Endgame", "Aladdin" και "Toy Story 4".

Η εταιρεία είχε προηγουμένως διαπραγματεύσεις με τη Netflix και άλλους για να προσφέρει το περιεχόμενό της, αλλά η Disney εγκατέλειψε τις εταιρικές σχέσεις - και τα έσοδα - για να καταστήσει τη δική της υπηρεσία πιο επιθυμητή.

Φινάλε του Iger

Για τον Iger, η Disney + είναι ένα κομμάτι κύκνου. Ο μακροπρόθεσμος διαχειριστής της εταιρείας επανέλαβε την Πέμπτη ότι αναμένει να αποχωρήσει ως CEO στα τέλη του 2021, όταν λήξει η σύμβασή του.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στους επενδυτές, η Disney έδωσε μια ματιά στο πώς θα λειτουργήσει η υπηρεσία. Διαθέτει πέντε κεραμίδια που είναι αφιερωμένα σε βασικά εμπορικά σήματα της Disney, συμπεριλαμβανομένων των Pixar, Marvel, Star Wars και National Geographic. Το περιεχόμενο ανάλυσης 4Κ θα είναι διαθέσιμο σε τηλεοράσεις, smartphones, tablet και άλλες συσκευές συνδεδεμένες στο διαδίκτυο.

Η εμφάνιση και η αίσθηση της Disney + δεν διαφέρει ριζικά από τη σχεδίαση της Netflix. Αλλά η Disney στοιχηματίζει ότι η αφιερωμένη βάση των fan θα βρει λόγο για να προσθέσει μια άλλη υπηρεσία συνεχούς ροής.

DC Edge

Στο $ 6.99, η Disney + επίσης κερδίζει έναν αντίπαλο κόμικς: η DC Comics της AT & T Inc. εισήγαγε μια υπηρεσία στα 7,99 δολάρια το μήνα, η οποία περιλαμβάνει υλικό από χαρακτήρες όπως Wonder Woman, Batman και Superman.

Το νέο προϊόν δεν είναι η μοναδική πλατφόρμα ροής της Disney. Έλαβε τον πλειοψηφικό έλεγχο της υπηρεσίας Hulu TV με τη συμφωνία Fox ύψους 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τώρα σκέφτεται να επεκτείνει το προϊόν αυτό στο εξωτερικό.

Η μείωση των τιμών Hulu, η οποία μείωσε την έκδοση εισόδου-επιπέδου, υποστηριζόμενη από διαφημίσεις, κατά 25% στα 6 δολάρια το μήνα, βοήθησε να επιταχυνθούν οι πελάτες, δήλωσε η Disney. Η Hulu αναμένει να διπλασιάσει τα έσοδα από διαφημίσεις τα επόμενα χρόνια.

"Ο Hulu κάνει κάτι σπουδαίο", δήλωσε ο Kevin Mayer, πρόεδρος της άμεσης επικοινωνίας με τους καταναλωτές της Disney και διεθνείς επιχειρήσεις. "Είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι."

ESPN + Επέκταση

Η Disney έχει επίσης την ηλεκτρονική σπορ υπηρεσία ESPN +, η οποία θα λάβει λανσάρισμα της Λατινικής Αμερικής, ανέφερε η εταιρεία. Καθώς επεκτείνεται, το προϊόν αυτό θα έχει ζημίες ύψους 650 εκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα δύο χρόνια.

"Μπορείτε να υπολογίσετε ότι θα συγκρατήσουμε το ESPN + και τη Disney + αρκετά σύντομα», είπε ο Iger.

Με τη Disney +, η εταιρεία έμαθε μαθήματα από την εκτόξευσή της στο Ηνωμένο Βασίλειο της DisneyLife, η οποία περιελάμβανε online πρόσβαση σε άλμπουμ, παιχνίδια και δημοσιεύσεις.

"Ο καταναλωτής ενδιαφέρθηκε κυρίως για ταινίες και τηλεόραση," είπε ο Iger. "Δεν υπάρχουν άλλοι τύποι μέσων."

Η Netflix, εν τω μεταξύ, ενδέχεται να αντιμετωπίσει περισσότερες πιέσεις για να δικαιολογήσει την υψηλότερη τιμή της. Ωστόσο, η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά στις αγορές σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, χωρίς πολλές συνέπειες.

Η πρόσφατη αύξηση τιμών στις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο, αύξησε το κόστος του δημοφιλέστερου σχεδίου της Netflix κατά 10% στα 11 δολάρια. Δεδομένης της πρόσφυσης της Netflix στα νοικοκυριά, ειδικά στις Η.Π.Α., οι αναλυτές αναμένουν από τους πελάτες να αυξήσουν το ρυθμό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ