Brexit: Πάμε πάλι απ’ την αρχή

Η Theresa May έχει μια νέα στρατηγική για να πετύχει τη διαπραγμάτευση της Brexit, αλλά για άλλη μια φορά βασίζεται στην αντιπολίτευση.

Τι συμβαίνει?

Η πρωθυπουργός της χώρας, εξετάζει μια νέα τακτική για να περάσει τη συμφωνία του Brexit. Ως συνήθως, είναι ένα στοίχημα.

Οι νομοθέτες έχουν ήδη απορρίψει το σχέδιό της τρεις φορές, έτσι ο Μάιος γίνεται πιο δημιουργικός.  Η πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να πάρει τη νομοθεσία μέσω της πίσω πόρτας, ζητώντας ψηφοφορία στις σελίδες και τις σελίδες των νομικών εγγράφων γύρω από τη συμφωνία, με την υπόσχεση ότι οι νομοθέτες θα μπορέσουν να προτείνουν τροποποιήσεις σε αυτήν.

Η στροφή στη στρατηγική έρχεται καθώς το κόμμα της είναι απελπισμένο να αποφύγει τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα, δεδομένου ότι πρόκειται για μέλη της ΕΕ. Οι συνομιλίες με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα σχετικά με τη συναίνεση του Brexit, εν τω μεταξύ, αποτυγχάνουν να προχωρήσουν. Η απόφαση του Μάη θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες, αν και ξανά θα βασιζόταν σε ψήφους των Εργατικών για να δουλέψει το σχέδιο.

Η Μέι, έχει ένα νέο κίνητρο για την επίτευξη συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό: Ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump θα πραγματοποιήσει κρατική επίσκεψη στις 3-5 Ιουνίου, σύμφωνα με το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος αναμένεται να συζητήσουν μια εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου, έργο που θα απλουστευθεί σε μεγάλο βαθμό εάν η Βρετανία είχε ήδη συμφωνήσει σε ένα σχέδιο εξόδου.

Το σημερινό Must-Read του Παρισιού πηγαίνει εξ ολοκλήρου στους εξόριστους Brexit του Λονδίνου, με κομμωτές και κρεοπωλεία να βουρτσίζουν τις δεξιότητές τους στην αγγλική γλώσσα για να εξυπηρετούν πελάτες που φεύγουν από τη Βρετανία.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας και της ΕΕ χρειάζονται μια "μεγάλη συζήτηση" για την εποπτεία μετά το Brexit δεδομένου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνει διαφορετική άποψη για τους κανόνες που απαιτούνται, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ανώτατης Εκτελεστικής Αρχής της Ανώτατης Εκτελεστικής Αρχής του Ηνωμένου Βασιλείου Andrew Bailey.

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover βασίζεται στη σχετική ηρεμία των ΗΠΑ για να προωθήσει τις πωλήσεις ως την αναταραχή του Brexit και την πτώση της πίεσης των πωλήσεων στην Κίνα.

Τύπος χαρακτήρων

Τα νέα πολιτικά κόμματα του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσαν τους καταλόγους υποψηφίων για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον επόμενο μήνα. Η αλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου συμπεριλαμβάνει την Brexiteer και την αδελφή του πρώην δήμαρχου του Λονδίνου Boris Johnson, Rachel Johnson, και τον πρώην ανταποκριτή του BBC North America Gavin Esler, ενώ το κόμμα Brexit προωθεί υποψηφίους συμπεριλαμβανομένου του φιλανθρωπικού διευθυντή Matthew Patten.

Πρόθεση ψήφου

Να γιατί οι Συντηρητικοί του Μαΐου δεν είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν τις εκλογές της ΕΕ: ​​Οι εργαζόμενοι θα κερδίσουν το ψηφοδέλτιο και το Κόμμα Brexit πρόκειται να έρθει δεύτερος, σύμφωνα με έρευνα της Η.Κ. σε μια μεταβαλλόμενη Ευρώπη. Σε άλλες ειδήσεις το Μάιο, ο Brexiteer Boris Johnson θεωρείται ως ο πιο πιθανός διάδοχος της από την ομάδα των περισσότερων από 100 ακαδημαϊκών που ερωτήθηκαν.

Παράθυρο Ευκαιρίας

Οι εταιρείες της Μεγάλης Βρετανίας όπως η Tesco και η εταιρεία χαρτοπαικτικών λεσχών William Hill επιστρέφουν με νέες πωλήσεις χρεών καθώς επιδιώκουν να επωφεληθούν από το σύντομο παράθυρο της ηρεμίας σε μια επέκταση του Brexit. Περισσότερες συμφωνίες από τις βρετανικές επιχειρήσεις βρίσκονται στα σκαριά ως βραχυπρόθεσμες ευκολίες στην αγορά, σύμφωνα με τους τραπεζίτες.

Στις αγορές

Η τρέχουσα ηρεμία της λίρας βασίζεται στην παραμονή στην εξουσία, σύμφωνα με την Nomura International Plc. Το νόμισμα θα μπορούσε να μειωθεί έως και 3% αν αφαιρεθεί, στα 1,26 δολάρια από περίπου 1,30 δολάρια επί του παρόντος. Τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου, εν τω μεταξύ, έχουν αυξήσει τα επίδοξά τους στοιχήματα στην στερλίνα.

Φέρνοντας το μπέικον

Το υποσχεθέν μέρισμα Brexit μπορεί τελικά να φτάσει και να είναι χοιρινό: οι αγοραστές λουκάνικων της Ουκρανίας απολαμβάνουν έκπτωση τιμής χάρη στην αποθεματοποίηση του Brexit από τους βρετανούς επεξεργαστές κρέατος πριν από την αρχική προθεσμία της 29ης Μαρτίου. Η Coca-Cola Co δήλωσε επίσης στα πρόσφατα κέρδη της ότι πήρε μια ώθηση από την αποθεματοποίηση του Brexit.