Τα Vegan Sausage Rolls του Greggs κερδίζουν έδαφος

Η αλυσίδα σάντουιτς του Ηνωμένου Βασιλείου Greggs Plc σημείωσε άνοδο, αφού προέβλεψε ότι οι πωλήσεις και το κέρδος θα είναι "σημαντικά υψηλότερες" από τις προσδοκίες του τρέχοντος έτους, δεδομένου ότι θα ενισχυθούν από μια νέα χορτοφαγική λουκανικόπιτα.

Η εταιρεία, της οποίας τα καταστήματα χωρίς φρουτάκια αποτελούν κομμάτι των εμπορικών δρόμων της Βρετανίας και των σιδηροδρομικών σταθμών, δήλωσε ότι η ανάπτυξη οδηγείται από τη δημοσιότητα γύρω από τη νέα προσφορά που βασίζεται σε φυτά, μια συστροφή στο βασικό σκοινί του Ηνωμένου Βασιλείου για τα σαρκοφάγα.

Μετά από ένα κέρδος όσο το 16% το πρωί της Τρίτης στο Λονδίνο, οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 96% τους τελευταίους 12 μήνες.

Με κέρδος πωλήσεων 15% στις πρώτες 19 εβδομάδες του έτους, ο Greggs έχει δείξει ότι υπάρχει μια αγορά για το vegan κοινό πέρα ​​από τους upscale αγοραστές που οδηγούν τα Range Rovers του στις υπεραγορές Whole Foods.

Ο νέος κύλινδρος, ο οποίος διαθέτει 96 στρώματα ζύμης και μια πλήρωση Quorn, ξεκίνησε τον Ιανουάριο στη τιμή της 1 λίρας (1,30 δολάρια), 5 πένες ψηλότερη από την παραδοσιακή έκδοση κρέατος της αλυσίδας.

Παρά την προσγειωμένη εικόνα της, η εταιρεία ξεκίνησε το ρολό με μια εκστρατεία κοινωνικών μέσων που χτύπησε χρυσό όταν ο οικοδεσπότης του πρωινού Piers Morgan έριξε το προϊόν σε ένα tweet που πήγε ιογενή, δίνοντας στην εταιρεία δωρεάν δημοσιότητα.

Οι πωλήσεις επιταχύνθηκαν από τις πρώτες εβδομάδες του έτους, όταν η ζήτηση για το νέο ρολό ξεπέρασε την προσφορά, ανέφερε η εταιρεία. Η αυξημένη κίνηση των καταστημάτων αυξάνει επίσης τις πωλήσεις άλλων προϊόντων.

Η αλυσίδα δήλωσε ότι αναμένει περαιτέρω κέρδη από τις πωλήσεις φέτος, παρά τις σκληρότερες συγκρίσεις έναντι ενός έτους νωρίτερα, καθώς αντισταθμίζει τη σκοτεινιά που πλήττει άλλους λιανοπωλητές της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον Greffs, στο βιγκαν μενού θα ακολουθήσει ένα μεξικανικό φασόλι και ένα ραπ γλυκιάς πατάτας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ