Τα Εμιράτα ακολουθούν την Κύπρο: $27 δις για μια "χρυσή κάρτα"

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απόκτησαν την δική τους "Χρυσή Κάρτα".

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσαν ότι έχουν εγκαινιάσει το πρόγραμμα μόνιμης κατοίκησης "Χρυσή Κάρτα", παρέχοντας 6.800 άδειες σε αλλοδαπούς που μαζί είχαν επενδύσει 100 δισεκατομμύρια δισεκατομμύρια δολάρια (27 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ενώ οι κατοικίες που ανακοινώθηκαν την Τρίτη δόθηκαν στους επενδυτές, οι άνθρωποι με "εξαιρετικές δεξιότητες" στον τομέα της ιατρικής, της μηχανικής, της επιστήμης και των τεχνών μπορούν επίσης να είναι επιλέξιμοι, δήλωσε στο Twitter το πρωθυπουργό Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum.

Δεν ήταν αμέσως σαφές πώς το πρόγραμμα διέφερε από το ένα που ανακοινώθηκε πέρυσι και το οποίο προσέφερε ορισμένες μακροπρόθεσμες βίζες που πρέπει να ανανεωθούν μετά τη λήξη τους. Οι υπάλληλοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχόλια.

Οι κυβερνήσεις του Κόλπου αντιστέκονται εδώ και καιρό στο να προσφέρουν μόνιμη κατοικία στα εκατομμύρια των αλλοδαπών εργαζομένων τους, φυλάσσοντας προνόμια που απολαμβάνουν οι πολίτες τους. Αλλά αναγκασμένοι από την πτώση των τιμών πετρελαίου το 2014 για να προετοιμάσουν τις οικονομίες τους για έναν κόσμο μετά από ορυκτά καύσιμα, προσπαθούν τώρα να προσελκύσουν τους πλούσιους ανθρώπους να μείνουν. Η Σαουδική Αραβία ενέκρινε νωρίτερα αυτό το μήνα ένα πρόγραμμα που επιτρέπει σε ορισμένους μετανάστες μόνιμη κατοικία, κάτι που το Κατάρ έχει επίσης μεταβεί στη νομοθεσία.

Πέρυσι, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ένα σχέδιο χορήγησης βίζας πέντε έως 10 ετών σε πλούσιους επενδυτές σε ακίνητα, επιχειρηματίες και "εξειδικευμένα ταλέντα και ερευνητές".

Απαιτείται ελάχιστη επένδυση 5 εκατομμυρίων dirhams (1,4 εκατομμύρια δολάρια) για την απόκτηση βίζας πενταετούς διάρκειας, και τα διπλάσια για παραμονή μια δεκαετία.

Ο Σεΐχης Μωάμεθ έγραψε την Τρίτη ότι "η παραμονή θα δοθεί σε όσους έχουν εξαιρετικό ταλέντο και όσοι συμβάλλουν θετικά στην επιτυχημένη πορεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ