Υποχωρεί μετά το υψηλό 15 μηνών το Bitcoin

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα άγγιξε χθες τα 11.247,63 δολάρια στην πλατφόρμα ανταλλαγών Bitstamp.

Το Bitcoin υποχώρησε σήμερα από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 μηνών ύστερα από το άλμα άνω του 10% που κατέγραψε το σαββατοκύριακο, με τους αναλυτές να αποδίδουν την άνοδο στην αυξανόμενη αισιοδοξία για την υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων αφού η Facebook παρουσίασε το δικό της ψηφιακό νόμισμα, το Libra.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα άγγιξε χθες τα 11.247,63 δολάρια στην πλατφόρμα ανταλλαγών Bitstamp, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2018. Σήμερα το πρωί υποχώρησε από τα επίπεδα αυτά, καταγράφοντας νωρίτερα πτώση 0,5% στα 10.786 δολάρια.

Ο Μάτι Γκρίνσπαν, αναλυτής της eToro, δήλωσε ότι τα κέρδη αποτυπώνουν την αισιοδοξία που επικρατεί μεταξύ των επενδυτών για τις κινήσεις στις οποίες προχωρούν μεγάλες εταιρίες για να υιοθετήσουν κρυπτονομίσματα.

«Οι traders κάνουν εικασίες για τη μελλοντική εμπλοκή μεγάλων παικτών όπως η Facebook», δήλωσε. «Πιστεύουν ότι το Libra θα δημιουργήσει μαζική αναγνώριση των κρυπτονομισμάτων και θα λειτουργήσει ως πύλη εισόδου για την υιοθέτησή τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ