«Βουτιά» 15% για το Bitcoin μετά τα σχόλια Τραμπ

Το Bitcoin ενισχύθηκε αρχικά 6,8% την Παρασκευή μετά τα σχόλια του Τραμπ, αλλά έκτοτε έχει χάσει τα κέρδη.

Το Bitcoin υποχώρησε σε άλλη μια μεγάλη μετακίνηση το Σαββατοκύριακο, μετά την κριτική του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας newmoney.gr, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έχει υποχωρήσει κατά 15% από την Παρασκευή για να διαπραγματευτεί 10,028,55 δολ. στις 8:54 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ, αφού έπεσε σύντομα στα 9,980 δολάρια. Τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα υποχώρησαν επίσης: το Ethereum έχασε 23% και το Litecoin υποχώρησε κατά 17%.

Το Bitcoin ενισχύθηκε αρχικά 6,8% την Παρασκευή μετά τα σχόλια του Τραμπ, αλλά έκτοτε έχει χάσει τα κέρδη. Ο Τραμπ έγραψε στο Twitter την Πέμπτη ότι «δεν είναι οπαδός του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, τα οποία δεν είναι χρήματα και των οποίων η αξία είναι εξαιρετικά ασταθής και βασίζεται σε λεπτό αέρα», προσθέτοντας ότι τα «Τα ψηφιακά νομίσματα που δεν ρυθμίζονται μπορούν να διευκολύνουν την παράνομη συμπεριφορά, και άλλες παράνομες δραστηριότητες». Επέκρινε επίσης τα σχέδια της Facebook Inc. για το ψηφιακό νόμισμα Libra.

Το Bitcoin «συνεχίζει να διαπραγματεύεται χαμηλότερα καθώς οι παρατηρήσεις του Προέδρου Τραμπ ασκούν πιέσεις στα κρυπτονομίσματα», δήλωσε ο Alfonso Esparza, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στην Oanda Corp. στο Τορόντο. Στα σχόλια του Τραμπ σημαίνουν ότι «θα μπορούσε να υποχωρήσει περαιτέρω στα $8,000, διαγράφοντας όλα τα κέρδη που σημειώθηκαν τον Ιούνιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ