Η Κίνα ετοιμάζεται για το δικό της κρυπτονόμισμα

Η Κίνα επιθυμεί ένα νόμισμα το οποίο θα μπορεί να ελέγχει.

Ένα βήμα πριν την έκδοση του δικού της ψηφιακού νομίσματος φέρεται να είναι η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος πληρωμών της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, ο οποίος μίλησε στο διεθνές πρακτορείο στο περιθώριο σχετικού forum στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, η Κεντρική Τράπεζα είχε δημιουργήσει μια ομάδα έρευνας το 2014, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο λανσαρίσματος του δικού της ψηφιακού νομίσματος ώστε να μειωθούν τα κόστη της κυκλοφορίας «παραδοσιακού» χάρτινου χρήματος και να αυξηθεί ο έλεγχος επί της κυκλοφορίας και παροχής χρήματος. Ωστόσο λίγα είχαν αποκαλυφθεί για τα σχέδια αυτά.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η έκδοση του ψηφιακού νομίσματος θα βασίζεται σε ένα σύστημα δύο επιπέδων, στο οποίο τόσο η κεντρική τράπεζα όσο και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα αποτελούν νόμιμους εκδότες.

Σημείωσε δε ότι νέο κινεζικό ψηφιακό νόμισμα δεν θα βασίζεται αποκλειστικά στην τεχνολογία blockchain, καθώς προσώρας, η εν λόγω τεχνολογία δεν θα ήταν σε θέση να διαχειρίζεται τις εκτάσεις των συναλλαγών στην Κίνα.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα έχει επανειλημμένα επιδείξει αρνητική στάση απέναντι σε κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, θεωρώντας ότι αυτά προκαλούν αναταραχή και χάος διότι επενδυτές τα χρησιμοποιούν για στοιχηματική δραστηριότητα.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ