Το Bitcoin δείχνει ανοσία στον κορωνοϊό

Παράλληλα, το Bitcoin ενισχύθηκε σχεδόν 7%.

Από τις 20 Ιανουαρίου, όταν άρχισαν οι φόβοι για την εξάπλωση του κορωνοϊού και την επίδραση που θα έχουν στην οικονομική δραστηριότητα, μέχρι προχθές που οι ανησυχίες κατευνάστηκαν, πολλές χρηματιστηριακές αξίες υποχώρησαν έως καταποντίστηκαν. Όπως ήταν φυσικό, οι πρώτοι που επηρεάστηκαν ήταν κινεζικοί μετοχικοί δείκτες.

Οι επενδυτές αναζήτησαν ασφαλέστερες τοποθετήσεις, οπότε ήταν λογικό να κατευθυνθούν προς τα ομόλογα. Πρώτο σε απόδοση ήταν το δεκαετές ιταλικό, με 3,1%. Από κοντά το αμερικανικό ακολούθησε με 2,9%, ενώ το γερμανικό ήταν αρκετά πιο πίσω με 1,8%.

Από τα εμπορεύματα, την πιο μεγάλη υποχώρηση είχε το πετρέλαιο με 16,5%. Σημαντικές ήταν οι απώλειες και για τον χαλκό με 11,9%. Αντίθετα ο χρυσός ανέβηκε 0,9%, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό του ως ασφαλούς καταφυγίου.

Ποια όμως ήταν η κατηγορία επενδύσεων με τη μεγαλύτερη απόδοση; Το Bitcoin! Από τις 8.600 δολάρια σκαρφάλωσε στις 9.200, καταγράφοντας απόδοση σχεδόν 7%. Γιατί συμβαίνει άραγε αυτό; Επειδή πρόκειται για το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που διαπραγματεύεται παγκόσμια με σημαντική ρευστότητα, που δεν εξαρτάται από φυσικές καταστροφές, θανατηφόρες επιδημίες, οικονομικές πολιτικές, αυξομειώσεις επιτοκίων, δείκτες ανεργίας, πληθωρισμό, πολέμους. Εάν ένας πυρηνικός πόλεμος κατέστρεφε αύριο τον μισό μας πλανήτη, εκείνο θα συνέχιζε να ζει, αναλλοίωτο. Η καρδιά του δικτύου του Bitcoin θα συνεχίσει να χτυπάει ακόμα και όταν θα έχουν σταματήσει οι δικές μας.

Το Bitcoin είναι το πρώτο παράδειγμα μιας νέας μορφής ζωής. Ζει και αναπνέει στο διαδίκτυο. Ζει επειδή μπορεί να πληρώσει τους ανθρώπους για να το κρατήσουν ζωντανό. Δεν μπορεί να παραβιαστεί. Δεν μπορεί να αλλοιωθεί. Δεν μπορεί να σταματήσει. Πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να αλλάξουν τη φύση του Bitcoin. Μέχρι στιγμής, όλοι τους απέτυχαν. Μπορεί να ακούγεται παράλογο, αλλά αληθεύει: Δεν πρόκειται να αλλάξεις το Bitcoin, το Bitcoin όμως θα αλλάξει εσένα.

Η νομισματική πολιτική του είναι προαποφασισμένη από την αρχή της δημιουργίας του με ακρίβεια και σε βάθος πολλών δεκαετιών. Αποκλείεται να επέμβει κανείς να την αλλάξει. Ούτε υπάρχει περίπτωση να το διατάξει καμία κυβέρνηση να τροποποιήσει τις προδιαγραφές του, έστω και αν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Γιατί; Επειδή είναι μαθηματικά. Είναι σαν να βγάλουν νόμο που να απαγορεύει τον πολλαπλασιασμό. Αν το επιχειρήσουν, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να γελοιοποιηθούν. Δεν υπάρχει φάρμακο για τον ιό του Bitcoin!

Η έκπληξη από το Twitter
Ο Jack Dorsey, ο CEO του Twitter, επιφύλαξε μια όμορφη έκπληξη στην κοινότητα των Μπιτκόνερς. Αν πληκτρολογήσεις το #bitcoin στο γραπτό μήνυμά σου, σου εμφανίζει το logo του Bitcoin! 

Η αγορά σήμερα
Όπως βλέπουμε στο 4ωρο διάγραμμα του Bitcoin έναντι του ευρώ, δείχνει ότι η στήριξη στο επίπεδο των 8.250 ευρώ (μοβ οριζόντια γραμμή) κράτησε τελικά. Μάλιστα τις τελευταίες ώρες, η τιμή του Bitcoin αναπηδά και δείχνει αποφασισμένη να αναμετρηθεί με το εμπόδιο των 8.650 ευρώ (κόκκινη οριζόντια γραμμή). Όπως και να έχει, οι μεσοπρόθεσμοι ενδιαφέρονται να μη διασπάσει προς τα κάτω την πράσινη γραμμή τάσης. Όσο βρίσκεται πάνω από εκεί, δεν έχουν λόγο να ανησυχούν.

Πηγή: euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ