Τι κρύβεται πίσω απ’ τη βουτιά του Bitcoin;

Την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 είχαμε μια από τις πιο βίαιες πτώσεις στις τιμές των κρυπτονομισμάτων, εφόσον σε λιγότερο από 24 ώρες το Bitcoin έπεσε έως και 30% στα επίπεδα των $30.000.

Μια σειρά από αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες προκάλεσε μια από τις πιο τρομακτικές και θεαματικές διορθώσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων κατά τον μήνα Μάιο, με τις τιμές τους να καταγράφουν έως και 50% απώλειες από τα ιστορικά υψηλά τους.

Οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν προκαλέσει ανησυχίες και αμφιβολίες μεταξύ των μικροεπενδυτών και των εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίου, που σχετίζονται με το μέλλον και τις προοπτικές των επενδύσεων σε ψηφιακά νομίσματα έναντι του χρυσού και των εθνικών νομισμάτων (fiat currencies) στα χαρτοφυλάκιά τους.

Την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 είχαμε μια από τις πιο βίαιες πτώσεις στις τιμές των κρυπτονομισμάτων, εφόσον σε λιγότερο από 24 ώρες το Bitcoin έπεσε έως και 30% στα επίπεδα των $30.000, το Ethereum έπεσε περισσότερο από 40% στα επίπεδα των $1.800, ενώ το δημοφιλές Dogecoin έχασε πέραν του 50% της αξίας του, πέφτοντας προς στιγμήν κάτω από τα επίπεδα των 20 σεντς δολαρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy Today που κυκλοφορεί με την εφημερίδα «Σημερινή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ