Ξαφνικό «σφυροκόπημα» στην αγορά crypto - «Βουτιά» για Bitcoin, Ether

Σφυροκόπημα δέχονται σήμερα, Τρίτη, αιφνιδίως τα κρυπτονομίσματα, υποχωρώντας έτσι από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα, στα οποία είχαν σκαρφαλώσει πρόσφατα.

Το Bitcoin παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 7% στα 61.402 στις 08:25 ώρα Ελλάδος, ενώ νωρίτερα είχε διολισθήσει κοντά στα 60.000 δολάρια. Το Ether με βουτιά 8% προσγειώνεται στα 4.337 δολάρια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ριζικό make over στο Bitcoin – Tι αλλάζει

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε αυτή την αιμορραγία στην αγορά. Ενδεχομένως να πρόκειται για διάθεση μερίδας επενδυτών να ρευστοποιήσουν κέρδη, ενώ αρνητικά ίσως λειτούργησε και η ανακοίνωση των κινεζικών αρχών ότι θα συνεχίσουν την «εκκαθάριση» στον χώρο της «εξόρυξης ψηφιακών νομισμάτων. Το Πεκίνο, που έχει δεσμευθεί για μείωση των εκπομπών ρύπων, ανησυχεί ιδιαίτερα για τις τεράστιες ποσότητες ενέργειας, που απαιτεί η διαδικασία της «εξόρυξης» του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων. 

Πλήθος «εξορυκτών» έχουν μάλιστα εγκαταλείψει τους τελευταιόυς μήνες την Κίνα και συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους σε άλλες χώρες. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που το Πεκίνο τηρεί σκληρή στάση έναντι των κρυπτονομισμάτων, η όποια προσπάθεια αυστηρότερης ρύθμισης και «φρένου» στην εναλλακτική αυτή αγορά που αναπτύσσεται ραγδαία πυροδοτεί αναταράξεις. Πρόκειται για άκρως ευμετάβλητα στοιχεία ενεργητικού, πουν έχουν συνηθίσει να βλέπουν τις τιμές τους να θυμίζουν ασανσέρ. 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr / CNBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ