Η Visa ξεκινά συμβουλές για τα κρυπτονομίσματα

Η κίνηση αυτή τη Visa σηματοδοτεί μια προσπάθεια να προωθήσει περαιτέρω τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων.

Συμβουλές για τα κρυπτονομίσματα θα δίνει πλέον η Visa για να βοηθήσει τους πελάτες της να περιηγηθούν στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Eλπίζει δε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω υιοθέτηση του bitcoin και άλλων ψηφιακών νομισμάτων. Όπως και η ανταγωνιστική Mastercard, ο γίγαντας των πιστωτικών καρτών βλέπει τα κρυπτονομίσματα ως βασική ευκαιρία ανάπτυξης καθώς επεκτείνεται σε τομείς πέρα από τις πληρωμές με κάρτα.

Η Visa δήλωσε την Τετάρτη ότι η συμβουλευτική στα κρυπτονομίσματα, που στεγάζεται στο τμήμα συμβουλευτικής και ανάλυσης, θα προσφέρει συμβουλές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εμπόρους λιανικής και άλλες εταιρείες για τα πάντα, από τα χαρακτηριστικά των κρυπτονιμισμάτων που κυκλοφορούν έως την εξερεύνηση μη ανταλλάξιμων tokens- ΝFTs.  Aνέφερε μάλιστα την αμερικανική τράπεζα UMB ως πελάτη της που χρησιμοποιεί ήδη τις συμβουλευτικές υπηρεσίες για τα cryptos.

Η κίνηση αυτή της Visa σηματοδοτεί μια προσπάθεια να προωθήσει περαιτέρω τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων. Από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, η εταιρεία διεκπεραίωσε συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω σχημάτων καρτών που συνδέονται με τα cryptos, σύμφωνα με τον Nikola Plecas, επικεφαλής της Visa στην Ευρώπη για τα κρυπτονομίσματα.

«Ορισμένες από αυτές τις κορυφαίες ανταλλαγές έχουν εκατομμύρια ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεκάδες εκατομμύρια χρήστες», είπε ο Plecas στο CNBC, προσθέτοντας ότι η εταιρεία επιτρέπει στους χρήστες να ξοδεύουν τα κρυπτονομίσματά τους σε περισσότερους από 80 εκατομμύρια εμπόρους.

Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης προϊόντα προσανατολισμένα προς τα σταθερά νομίσματα – ψηφιακά tokens που συνδέονται με την αξία των κρατικών νομισμάτων, συνήθως το δολάριο – και τα ψηφιακά νομίσματα που εκδίδονται από την κεντρική τράπεζα.

Πιέσεις από εταιρείες τεχνολογίας

Η Visa δεν έκανε τυχαία μια τέτοια κίνηση. Κι αυτό διότι δέχεται πιέσεις και από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Η Amazon τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι θα σταματήσει να δέχεται πιστωτικές κάρτες Visa στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των «υψηλών τελών» της εταιρείας. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει λάβει παρόμοια μέτρα κατά της Visa στην Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη.

«Τα Cryptos για εμάς είναι μια νέα, τεράστια ευκαιρία ανάπτυξης. Και θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας κινούμενοι προς τα εμπρός», πρόσθεσε ο Plecas.

Μια μελέτη που κυκλοφόρησε από τη Visa την Τετάρτη ανέφερε ότι το 94% των ανθρώπων έχουν πλέον κάποιο επίπεδο επίγνωσης των κρυπτονομισμάτων, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο τα έχει χρησιμοποιήσει ως επένδυση ή μέσο ανταλλαγής. Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 6.000 άτομα παγκοσμίως, ενώ διεξήχθη σε συνεργασία με την εταιρεία υπηρεσιών μάρκετινγκ LRW.

Πηγή: ot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ