«Διόρθωση» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων προβλέπουν οι αναλυτές το 2022

Επενδυτική επιλογή τα κρυπτονομίσματα αλλά όχι για το μέσο πολίτη λόγω της υψηλής μεταβλητότητάς τους, υποστηρίζει νέα έρευνα της Natixis.

Το 2021 ήταν το έτος όπου τα κρυπτονομίσματα έγιναν mainstream στον επιχειρηματικό χώρο. Τώρα πια, όμως, οι αναλυτές προειδοποιούν για selloff στην αγορά crypto το 2022. 

Σύμφωνα με ανάλυση της CoreData Research για τη Natixis Investment Managers, «τα ψηφιακά assets αποτελούν τον τομέα με τη μεγαλύτερη πιθανότητα διόρθωσης μέσα στο 2022». Το 75% των ερωτηθέντων εταιρειών και επενδυτών υποστηρίζουν πως τα κρυπτονομίσματα δεν αποτελούν σοφή επενδυτική επιλογή για το μέσο πολίτη.

Το 28% του δείγματος ανέφερε πως επενδύει ήδη σε κρυπτονομίσματα, ενώ το 1/3 εξ αυτών υποστήριξε πως θα αυξήσει τις επενδύσεις του στο χώρο το ερχόμενο έτος.

Η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζονται οι ερωτηθείσες εταιρείες αυτές υπολογίζεται στα $12,3 τρισ. 

Αρκετά μεγάλα επενδυτικά και συνταξιοδοτικά ταμεία επένδυσαν σε κρυπτονομίσματα φέτος, όπως έκαναν και μεγάλα «ονόματα» του επενδυτικού τομέα. Πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν πως τα ψηφιακά assets όπως το Bitcoin θα αποτελέσουν καλή επιλογή σε ό,τι αφορά την προστασία από τον πληθωρισμό.

Αν και τα κρυπτονομίσματα χαρακτηρίζονται από τεράστια μεταβλητότητα, οι τιμές πολλών εξ αυτών έχουν καταγράψει τεράστια αύξηση. Σημειωτέον, ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto Index κατέγραψε αύξηση της τάξης του 200% φέτος. 

Στην έρευνα της Natixis, το 40% των ερωτηθέντων υποστήριξαν πως αναγνωρίζουν τα κρυπτονομίσματα ως πραγματική επενδυτική επιλογή, αλλά τόνισαν πως οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει -σύντομα- να επιβάλλουν ρυθμιστικούς κανόνες. 

Πολλοί ήταν αυτοί που προειδοποιούσαν για το «τέλος» του Bitcoin εδώ και μία δεκαετία, αλλά το πρώτο και μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα είναι… πολύ σκληρό για να πεθάνει. Από τη στιγμή που το Bitcoin έγινε mainstream, η αξία του έχει καταγράψει αύξηση της τάξης του 5.000% την τελευταία πενταετία.

Πηγή: newmoney.gr, Bloomberg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ