Γιατί η Fed «κλείνει το μάτι» στο Bitcoin

Μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας οι τιμές των κρυπτονομισμάτων ενισχύθηκαν

Η ανακοίνωση της Federal Reserve για επιτάχυνση του tapering και τουλάχιστον τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2022, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στην Wall Street.

Ωστόσο, εκτός από τις «παραδοσιακές αγορές», την ετυμηγορία της Fed ανέμεναν και οι traders των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η τιμή του bitcoin ανέβηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) την Τετάρτη.

Στις 19:10 UTC, το BTC διαπραγματεύτηκε στα 49.200 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 3,1% τις τελευταίες 24 ώρες και σχεδόν 3% στα πρώτα 10 λεπτά μετά την δημοσίευση της δήλωσης. Το Ethereum έκανε άλμα 4% στα ίδια 10 λεπτά, κινούμενο πάνω από τα 3.965 δολάρια.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve αναμένουν να αυξήσουν τα επιτόκια τρεις φορές μέσα στο 2022, σε μια δραματική αλλαγή της πολιτικής τους, καθώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ υιοθετεί μια πολύ πιο επιθετική προσέγγιση για να τιθασεύσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Μάλιστα, αναλυτές εκτιμούν ότι η πρώτη αύξηση των επιτοκίων μπορεί να ανακοινωθεί τον Μάρτιο, αρκετά νωρίτερα από τις προηγούμενες προβλέψεις που την τοποθετούσαν στην αρχή του καλοκαιριού.

Οι πιο επιθετικές προβλέψεις για τα επιτόκια δημοσιεύτηκαν παράλληλα με ένα σχέδιο διπλασιασμού του ρυθμού με τον οποίο η Fed περιορίζει το μαζικό πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που έθεσε σε εφαρμογή στην αρχή της πανδημίας. Τον Ιανουάριο θα αρχίσει να μειώνει τις αγορές κατά 30 δισ. δολάρια το μήνα, έτσι ώστε το κίνητρο να αρθεί αρκετούς μήνες νωρίτερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν .

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί το πλήρες φάσμα των εργαλείων της για να στηρίξει την οικονομία των ΗΠΑ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, προωθώντας έτσι τους στόχους της μέγιστης απασχόλησης και σταθερότητας των τιμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ