Εταιρεία κρυπτονομισμάτων κηρύσσει πτώχευση

Η γερμανική εταιρεία fintech Nuri απέτυχε να εξασφαλίσει νέους επενδυτές ή να πωληθεί

Η εταιρεία Nuri έγινε την Τρίτη η πρώτη γερμανική εταιρία τεχνολογίας παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (fintech) που κηρύσσει πτώχεση, λόγω κυρίως της ύφεσης στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Η Nuri προσπάθησε να διασωθεί με έναν τελευταίο κύκλο χρηματοδότησης, αλλά απέτυχε να εξασφαλίσει νέους επενδυτές ή να πωληθεί και πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε την πτώχευσή της.

Στον απόηχο της πανδημίας του κορονοϊού και υπό το βάρος της οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας που προκαλεί στις αγορές ο πόλεμος στην Ουκρανία, «το παγκόσμιο σύστημα νεοφυών εταιριών βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της και επισημαίνει τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις ειδικά στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Μετά την κήρυξη πτώχευσης, την εταιρεία διευθύνει ειδικός διαχειριστής.

Η εταιρεία Nuri ιδρύθηκε το 2015 με το όνομα Bitwala και ήταν μέχρι πρόσφατα μια από τις σημαντικότερες εταιρείες fintech της Γερμανίας, με περίπου 500.000 πελάτες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πελάτες δεν διατρέχουν κίνδυνο, καθώς τα κεφάλαιά τους  - σε νομίσματα fiat και σε κρυπτονομίσματα - διασφαλίζονται από την τράπεζα Fintech Solaris.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο πλήγμα στην αγορά των Crypto από το χακάρισμα του Solana

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ