Κρυπτονομίσματα: Ενώ όλοι αιμορραγούν, η Binance προσλαμβάνει

Πώς σχολίασε ο επικεφαλής της Binance, Τσανπενγκ Ζάο, τον ρόλο του στην κατάρρευση της FTX

Σε περαιτέρω σημαντική αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της ετοιμάζεται να προχωρήσει εντός της χρονιάς η Binance, που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Πρόκειται για μία εξέλιξη, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ό,τι συμβαίνει αυτό το διάστημα στον χώρο. Η αγορά των κρυπτονομισμάτων «αιμορραγεί», καθώς δοκιμάζεται από σκάνδαλα και φυγή των επενδυτών από το ρίσκο, με αποτέλεσμα οι περισσότερες εταιρείες να προχωρούν σε μαζικές απολύσεις.

Ωστόσο ο Τσανπενγκ Ζάο, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance, αισθάνεται βέβαιος για τις προοπτικές της δικής του εταιρείας. Έτσι μέσα στο 2022 το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αυξήθηκε δραστικά, από τους 3.000 σε σχεδόν 8.000 εργαζομένους παγκοσμίως, όπως είπε ο ίδιος από το βήμα του συνεδρίου Crypto Finance Conference στην Ελβετία. Για την εφετινή χρονιά σχεδιάζει την περαιτέρω επέκταση του ανθρώπινου δυναμικού κατά 15% έως 30%.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Νοέμβριο του 2021 έως και τα τέλη της περσινής χρονιάς χάθηκαν περί τα 2 τρισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των crypto, καθώς μεγάλα κρυπτονομίσματα μεταξύ των οποίων το Bitcoin και το Ether είδαν τις τιμές τους να κάνει βουτιά. Τον περασμένο Νοέμβριο η Kraken ανακοίνωσε ότι απολύει το 30% του προσωπικού, ενώ φέτος οι Huobi και Coinbase ανακοίνωσαν ότι θα μειώσουν τις θέσεις εργασίας κατά 20%. Μάλιστα στην περίπτωση της Coinbase θα είναι ο δεύτερος γύρος περικοπών, αφού είχε προβεί σε απολύσεις και πέρυσι.

Ο Ζάο υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να έχει τη Binance και το ανταλλακτήριό της σε πλήρη ετοιμότητα για το επόμενο bull run στα κρυπτονομίσματα, δηλώνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς ότι πιστεύει σε μία δυναμική ανάκαμψη, που έρχεται.

Η κατάρρευση της FTX
Η Binance έζησε από κοντά και την κατάρρευση της FTX. Όταν αποκαλύφθηκε τον Νοέβριο πως η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, ο Ζάο πρότεινε να αναλάβει τον ρόλο του «λευκού ιππότη». Τελικά απέσυρε το ενδιαφέρον του για εξαγορά με αποτέλεσμα η FTX να οδηγηθεί σε χρεοκοπία. Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές με τον ιδρυτή της FTX, SBF, και ακόμη δύο κορυφαία στελέχη να αντιμετωπίζουν δίωξη για απάτη.

Ο Ζάο κατηγορήθηκε από κάποιους τότε ότι ουσιαστικά έδρασε κατά τρόπο ώστε να οδηγήσει το ανταγωνιστικό του ανταλλακτήριο στην κατάρρευση. Ο ίδιος στο συνέδριο, ερωτηθείς σχετικά, υποστήριξε πως δεν «ενορχήστρωσε» την κατάρρευση της FTX. Κληθείς από το CNBC να σχολιάσει τι σημαίνει η κατάρρευση αυτή για την αγορά των κρυπτονομισμάτων, υποβάθμισε τη σημασία της. «Η FTX δεν είναι μεγάλος παίχτης, απλά κάνει πολύ θόρυβο. Έχει σίγουρα γίνει ζημιά, αλλά η αγορά των κρυπτονομισμάτων θα τα πάει μια χαρά».

naftemporiki.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περδίος: Η Κύπρος φτάνει σε περισσότερα από ένα δις smartphones ετησίως
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ