Μέρες προ πανδημίας θυμίζει το Bitcoin – Άνοδος 4%

Για το Bitcoin, τα πρόσφατα κέρδη έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την περσινή πτώση που ξεπέρασε το 60%

Μικρή ανάσα από μία δύσκολη περίοδο για την αγορά crypto φαίνεται να παίρνουν οι επενδυτές από το παρατεταμένο ράλι του Bitcoin.

Πιο αναλυτικά, ο «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει άνοδο για εννέα διαδοχικές ημέρες, κάτι που είχε να συμβεί από το 2020, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.

Το Bitcoin έχει προσθέσει περισσότερο από 10% αυτόν τον μήνα και το Ether περίπου 17%.

Νωρίτερα σήμερα το Bitcoin σημείωσε άνοδο 4% για να διαπραγματευτεί στα 18.258$. Το Ether σκαρφάλωσε πάνω από 4%, ενώ το Avalanche έκανε άλμα περίπου 9%.

Οι εκτιμήσεις ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί και ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων έχουν βοηθήσει σχεδόν όλα τα περιουσιακά στοιχεία στις αρχές του 2023. Για το Bitcoin, τα πρόσφατα κέρδη έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την περσινή πτώση που ξεπέρασε το 60% εν μέσω μιας σειράς αρνητικών γεγονότων στην αγορά, συμπεριλαμβανομένης της κατάρρευσης του ανταλλακτηρίου FTX.

Τα ιδρύματα ενδέχεται να επανέλθουν μόλις ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα που αφορούν την αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τη Noelle Acheson, συγγραφέα του ενημερωτικού δελτίου «Crypto Is Macro Now».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μεγάλοι παίκτες θα επιστρέψουν στην αγορά όταν οι προοπτικές γίνουν λιγότερο ασαφείς, αυξάνοντας τις συναλλαγές καθώς και τις τιμές», έγραψε σε σημείωμά της η αναλύτρια Νόελ Άτσεσον.
 

ΠΗΓΗ: newmoney

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ακρίβεια στην Κύπρο καλπάζει - Ανησυχούν οι πολίτες για το κόστος ζωής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ