Επένδυση-μαμούθ σε bitcoin ετοιμάζει η Ρωσία;

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να περιορίσει τον αντίκτυπο των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν πλήξει το ρωσικό ρούβλι, αναφέρει η Daily Telegraph.

Η Ρωσία προετοιμάζει μία μεγάλη επένδυση σε Bitcoin, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να περιορίσει τον αντίκτυπο των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν πλήξει το ρωσικό ρούβλι, αναφέρει η Daily Telegraph.

Οι αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία επιβλήθηκαν μετά τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σπριπάλ, πριν από περίπου ένα χρόνο.

H εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του Βλαντισλάβ Γκίνκο, οικονομολόγου της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος αναφέρει  ότι η ρωσική κυβέρνηση στοχεύει στη διαφοροποίηση των αποθεμάτων της σε δολάρια ΗΠΑ για τη «προστασία των εθνικών συμφερόντων της».

Σύμφωνα με τον Βλαντισλάβ Γκίνκο, η ρωσική επένδυση σε Bitcoin θα μπορούσαν να φθάσει τα 10 δισ. δολάρια. Ο ίδιος εκτιμά ότι οι επενδύσεις για την ενίσχυση των αποθεμάτων της χώρας με Bitcoin θα μπορούσαν να ξεκινήσουν το Φεβρουάριο.

Τα κρυπτονομίσματα έχουν γνωρίζει άνθηση στη Ρωσία, με τον Βλ.Γκίνκο να πιστεύει ότι αντιπροσωπεύουν σήμερα το 8% του ΑΕΠ της Ρωσίας.

Πηγή: insider.gr