Πάνω από τα $47.000 το bitcoin μετά από δυο χρόνια

Τι βελτιώνει το κλίμα στα crypto - Tο βασικό επίπεδο αντίστασης εκτιμάται στα 48.600 δολάρια

Ξεπέρασε τα 47.000 δολάρια η τιμή του bitcoin για πρώτη φορά μετά από περίοδο σχεδόν δύο χρόνων.

Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο 4% και ανήλθε στα 47.307 δολάρια σύμφωνα με την Coin Metrics, στο επίπεδο του Μαρτίου του 2022. Το Ether ενισχύθηκε κατά 35 στα 2.511,75 δολάρια.

Ο όγκος συναλλαγών του Bitcoin συρρικνώθηκε τις δύο τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για τις μεγάλες εκροές από το ETF Bitcoin της Grayscal. Ωστόσο το κλίμα αντιστράφηκε και το κρυπτονόμισμα καταγράφει κέρδη της τάξης του 10% σε επίπεδο εβδομάδας ενώ το Ether οδεύει σε άνοδο 9%.

Eνίσχυση από την Wall Street
Το θετικό κλίμα φαίνεται να επιστρέφει τώρα, καθώς οι εκροές του GBTC έχουν επιβραδυνθεί. Επιπλέον, η δυναμική από τον S&P 500 που άγγιξε για λίγο τις 5.000 την Πέμπτη για πρώτη φορά στην ιστορία μεταφέρεται στο κρυπτονόμισμα.

«Στο παρελθόν, υπήρξαν παραλληλισμοί μεταξύ του bitcoin και των μετοχών τεχνολογίας. Τα χαμηλότερα επιτόκια, η πτώση του πληθωρισμού, η αύξηση των κερδών και δείκτες όπως ο S&P 500 που φτάνουν σε πρωτοποριακά επίπεδα σίγουρα βελτιώνουν το κλίμα κινδύνου για την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων», εξηγεί στο CNBC η διευθύνουσα σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων της Defiance ETFs, Σύλβια Ζαμπλόνσκι.

Η κίνηση αυτή τράβηξε τις μετοχές κρυπτογράφησης υψηλότερα στις  προσυνεδριακές συναλλαγές.

Το bitcoin πλησιάζει το βασικό επίπεδο αντίστασης, το οποίο η Fairlead Strategies προσδιόρισε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στα 48.600 δολάρια. Το χτύπημα αυτού του επιπέδου θα ανοίξει την πόρτα σε ένα νέο ιστορικό υψηλό, δήλωσε η εταιρεία.

Την Πέμπτη, το bitcoin ξεπέρασε τα 45.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 12 Ιανουαρίου, την επομένη της έναρξης διαπραγμάτευσης των αμερικανικών bitcoin ETFs. Το κρυπτονόμισμα δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τα υψηλά του επίπεδα πριν από το ETF, αλλά απέφυγε να πέσει μέχρι και τα 36.000 δολάρια, όπως αναμενόταν. Δεν έχει πέσει κάτω από τα 39.000 δολάρια τον τελευταίο μήνα.

ΠΗΓΗ: ΟΤ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περιμένει απόφαση ΡΑΕΚ το ΔΣ της ΑΗΚ για να αποφασίσει για διατιμήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ