Οι χρήστες είδαν τους λογαριασμούς τους μηδενικούς – Βουτιά στο Bitcoin

Ένα glitch προκάλεσε έντονες αναταράξεις στην αγορά

Ένα σφάλμα (glitch) στην εφαρμογή της Coinbase είχε ως αποτέλεσμα πολλές δυσλειτουργίες στις συναλλαγές αλλά και έγινε αιτία αρκετοί χρήστες να έρθουν αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη: το υπόλοιπο του λογαριασμού τους έδειχνε μηδέν κατά το άνοιγμα της εφαρμογής.

Τα τεχνικά αυτά προβλήματα πυροδότησαν κραδασμούς στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Το Bitcoin, που μόλις είχε εκτοξευθεί στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2021, έχασε περίπου 2.800 δολάρια, ή πάνω από 4%, μέσα σε λίγα λεπτά λίγο από τη στιγμή που διαδόθηκαν τα προβλήματα της Coinbase στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X και αλλού.

«Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι χρήστες μπορεί να δουν μηδενικό υπόλοιπο στους λογαριασμούς τους στο Coinbase και μπορεί να αντιμετωπίσουν σφάλματα κατά την αγορά ή την πώληση», ανέφερε η Coinbase σε ανάρτησή της στο Χ. «Η ομάδα μας διερευνά αυτό το ζήτημα και θα ενημερώσει σύντομα. Τα περιουσιακά σας στοιχεία είναι ασφαλή» διαβεβαίωσε.

Η Coinbase συμβούλεψε τους χρήστες να ελέγξουν τη διακοπή λειτουργίας του συστήματος στη σελίδα κατάστασης.

Η Coinbase δημοσίευσε μια ενημέρωση στο X αργότερα εντός της ημέρας, ενημερώνοντας τους χρήστες ότι «αρχίζουμε να βλέπουμε βελτιώσεις στις συναλλαγές πελατών», αν και λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας, «ορισμένοι πελάτες ενδέχεται να εξακολουθούν να βλέπουν σφάλματα στη σύνδεση, τις αποστολές, τις παραλαβές και ορισμένες μεθόδους πληρωμής».

Ο αντίκτυπος στο Bitcoin

Για το Bitcoin η ξαφνική βουτιά των 2.800 δολαριών ήρθε σε μία ημέρα κατά την οποία οι επενδυτές πανηγύριζαν την επιστροφή του πάνω από τα 60.000 δολάρια, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2021. Το δημοφιλέστερο και μεγαλύτερο, βάσει κεφαλαιοποίησης, κρυπτονόμισμα, έχει δει την τιμή του να ενισχύεται περίπου 40% από τις αρχές του 2024.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης: Οι μεγάλες προκλήσεις των κεφαλαιαγορών και η ρύθμιση των crypto

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ